«Червене вино» залишиться з русинською назвою (ФОТО)

6
2

Про це заявив міський голова Мукачева Золтан Ленд’л.

За його словами, виникало багато суперечок через те, що фестиваль називається саме «червеним», а не «червоним», як воно правильно звучить українською.

«Ми маємо цінувати те, що робили найперші організатори та ініціатори фестивалю. Вони вважали за потрібне, аби фестиваль мав русинську назву. Нічого не маю проти цього. Багато країн визнає русинську мову» - каже міський голова.

Окрім, того пан Ленд’єл зазначив, що головне завдання міської ради та містян зберегти традицію цього свята такою, якою її започаткували.

На переконання міського голови «Червене вино» має зберігати та плекати традицію виноробства у краї. Також, важливим є й культура проведення новорічно-різдвяних свят на Закарпатті.

 
 

Коментарі

Є
Євген

На мою думку теж єпару точок зайві наприклад які продають вино в пляшках наприклад."Чизай",або"Котнар".

Е
е

Також, важливим є й культура проведення - під цим треба розуміти наступне:зірвати якомога-найбільше бабла,тому-що цей "фестиваль" має на меті заробити побільше грошей-як з боку влади, так і з боку "виноробів"!Я не є професіоналом, але справжнє вино на мало б фарбувати стакани в фіолетовий колір!?Чи то може стакани винні? :)))))Можете перевірити самі!3/4-ті "виноробів"там - звичайні "перекупщики", як на мою думку.

Читайте також