Чеський лоукостер анонсував залізничний рейс з Праги до Мукачева

22
6

Чеський залізничний лоукостер RegioJet вже цього року планує запустити поїзди з Праги до Чопа та Мукачева.

Як повідомив власник компанії Радім Янчура в інтерв’ю Forbes Ukraine, у планах на цей рік — новий рейс Прага–Чоп. Зараз поїзд доїжджає до словацького Кошице за 70 кілометрів від Ужгорода. Цей поїзд і хочуть продовжити до Чопа, а в перспективі — до Мукачева. Відстань від Праги до Мукачева дозволяє організувати перевезення нічними поїздами.

RegioJet загалом бачить потенціал у перевезенні європейських туристів саме до Мукачева. До міста веде вузька європейська колія стандарту 1435 мм. Там хотіли б організувати базу обслуговування поїздів: клінінг, екіпірування, поточний ремонт тощо.

Головна перепона в тому, що ділянка шляху Чоп-Мукачеве не електрифікована. RegioJet готовий електрифікувати її власним коштом.

А після вступу України до Євросоюзу RegioJet планує оперувати поїздами вже на українській території, отримавши відповідну ліцензію. Адже в ЄС будь-хто може отримати доступ до залізничної інфраструктури, сплативши фіксований тариф.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

М
Михайле

Ти дурний?

ДБ
два брата в чехах

то є гут менще водолазів буде

0
007

до Михайло майже iде розмова про дiлянку "європейська колія стандарту 1435 мм".

ДН
До нижнього

Електрифікована "широка колія" , а "вузька колія" (часів ЧехоСловаччини, Угорщини, Подкарпатської Русі) не електрифікувалася , не було потреби із-за технологічних причин (паротяги , теплотяги) . З КОШІЦЕ др МУКАЧЕВА курсує дизель-потяг зі СЛОВАЧЧИНИ , йому не потрібна електрифікація , а вже сучасний чеський лоукост Regiojet потребуватиме електрифікації саме на "вузьку колію" , де наразі немає електрифікації . Історія првертається і рідна Чехія намагаєттся поновити традиції двох спільних етнічних груп : чехів та русинів .

М
Михайло

Як це ділянка Чоп-Мукачево не електрофіковане? Адже ця ділянка електрофікована ще у 60 роки минулого століття.

М
Михайло.

Як це Чоп Мукачево не електрофіковане? Ця ділянка електрофіковане ще у 60 роки минулого століття.

Читайте також