Чому людям із серцево-судинними захворюваннями потрібно купувати вітамін D

13
0

Вітамін D потрібний людині для нормального функціонування усіх систем. Існує більше ніж шість його різновидів, серед яких найвідоміші - ергокальциферол та холекальциферол - D2 та D3 відповідно. При достатній кількості цього вітаміну у людини будуть міцні кістки та зуби, волосся, нервова система та імунітет.

Зокрема,вітамін D знижує ризик серцево-судинних захворювань у людей віком від 60 років, йдеться в клінічному дослідженні D-Health, опублікованому в Британському медичному журналі (BMJ) у 2023 році. Докладніше про те, кому потрібно купити вітаміни і що це дає – у матеріалі https://skinovit.com.ua/.

Що таке вітамін D

Так назвали жиророзчинний вітамін, який виконує низку важливих функцій в організмі:

  • допомагає засвоювати кальцій та фосфор з кишечника;
  • пригнічує вивільнення паратиреоїдного гормону, що спричиняє руйнування кісток.

Вітамін D виробляється шкірою під впливом сонячного світла. Кількість сонячних променів необхідна для синтезу, залежить від сезону, часу доби, а також віку людини та супутніх захворювань. Що старший пацієнт, то менше вітаміну D виробляє шкіра. Тому людям похилого віку зазвичай рекомендують купити вітаміни. Також ця речовина надходить із їжею і міститься в таких простих продуктах як:

  • молочні продукти
  • тунець
  • яйця.

Дослідження D-Health

ССЗ – загальний термін для станів, що вражають серце та кровоносні судини. Одна з основних причин смертності у світі. Серцеві напади, інсульти, інфаркти однаково небезпечні й у міру старіння населення вони стають поширенішими.

Австралійські медики проводили дослідження D-Health з 2014 до 2020 року. У ньому брали участь 21 315 австралійців віком від 60 до 84 років. Щоранку на початку місяця протягом 5 років кожен учасник отримував 1 капсулу вітаміну D (60 000 МО) або плацебо.

За п'ять років кількість людей, які перенесли серйозну ССЗ, становила 1336 осіб. З них у групі плацебо – 6,6% та 6% у групі, яка приймала вітамін D.

Частота серцевих нападів групи, яка приймала вітамін, виявилася на 19% нижче, ніж у групі з плацебо, а частота коронарної реваскуляризації – на 11% нижче. Кількість інсультів у групах залишилась однаковою. Дослідники дійшли висновку, що прийом вітаміну D знижує ризик ССЗ.

Ось чому компанія Skinovit радить покупцям у срібному віці придбати вітаміни D для того, щоб допомогти організму заповнити дефіцит. Для них однієї прогулянки парком сонячної днини вже буде недостатньо. Зокрема, лікарі вважають, що кальцій потрібно приймати паралельно, тому що він збільшує ефективність вживання вітаміну D. Правильне вживання цього вітаміну разом із прогулянками в сонячну днину забезпечують підтримку здоров’я.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також