Чому локшина і рис WOK в Pizza House такі смачні?

9
0

Азійську кухню українці полюбили: в міру гостра, з незвичайними поєднаннями кислого і солодкого, з особливими нотами імбиру, кунжуту, східних спецій.

Чим відрізняється лапша вок від класичної української та якими секретами приготування володіють майстри популярної мережі ресторанів європейської та азійської кухні Pizza House?

Мінімум масла, особлива форма

Сковорода вок відрізняється від звичних сковорідок: маленьке дно, круті напівкруглі стінки. Сковорода з тонкими стінками розрахована на відкрите полум'я та високу температуру. Продукти готуються в ній за лічені хвилини, зберігають соковитість, цінні мікроелементи, вітаміни і мінерали. Масла потрібно трохи, інакше страва не вийде.

Криза кипіння

Секрет швидкого приготування і соковитості овочів і м'яса в сковороді вок пояснюється фізичним феноменом, відомим як ефект Лейденфроста. Розпечені стінки сковороди набирають температуру, яка багаторазово перевищує температуру кипіння соків м'яса й овочів. При зіткненні з гарячою поверхнею рідина створює навколо себе особливий теплоізолюючий шар. У цьому найтоншому шарі пара кипіння сповільнюється. Так продукти зберігають свіжий смак і вигляд, з димком і тонкими відтінками соусу.

Різнобарв’я смаків вок-меню

В меню Pizza House три базові елементи меню WOK:

  • розсипчастий рис, який вбирає соки й соус і набуває неповторного азійського присмаку;
  • прозора рисова локшина фунчоза — низькокалорійний продукт без глютену;
  • широка локшина удон з пшеничного борошна — еластична і притягує соус.

Ресторани Pizza House враховують переваги переконаних вегетаріанців та стійких м'ясоїдів. У меню ресторанів є овочеві варіанти з соусами на рослинній основі; страви з багатим міксом морепродуктів, шматочками свинини та курки.

Автори страв враховують специфіку європейського сприйняття смаків і відмовилися від пекучих наборів спецій, які звичні жителям південно-східної Азії. В меню біля кожної страви є позначка: гостра, середньо-гостра, не гостра. Гарячу локшину вок часто замовляють на обід співробітники великих компаній: вони впевнені в якості та безпеці страви.

До локшини в ресторані додають солодкий перець, ароматні гриби шиітакі, броколі, моркву, ріпчасту та зелену цибулю, соєвий сир тофу, бебі-кукурудзу. Обов'язковий елемент — тайський кисло-солодкий соус з тонким карамельним післясмаком. Пікантність страві додають часникове масло й обсмажений кунжут.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також