Чому на Закарпатті подорожчали огірки?

6
0

Ще кілька днів тому на виноградівських базарах можна було купити огірки по 4 гривні, максимум – по 5. Для тих, хто ці кілька днів не цікавився городиною, стала шоком нова ціна – 12 гривень. Як, чому?

Мало того, говорить власниця одного з базарних лотків, у четвер, 5 червня, така сама ціна була і на оптовому ринку. Там, розповів один із фермерів, він навіть не встиг викласти продукцію – за 10 гривень замели все, не торгуючись.

Причину подорожчання продавці й самі не розуміють.

— Все просто, — пояснює керівник обласної фермерської асоціації Юлія Пелешкей. – Настав цікавий момент, коли тепличні огірки вже закінчуються, а висіяні у відкритий грунт тільки починають достигати. Утворився певний дефіцит, через який підскочила ціна. Поталанило тим овочівникам, які висіяли огірки в теплицях трохи пізніше – скажімо, після урожаю редьки, або які не опалювали теплицю. Зараз вони є основними постачальниками огірків і отримують за це дуже непогану ціну.

Тут не вгадаєш, говорить пані Юлія. Ціна залежить від багатьох факторів – погоди, появи нових оптових маршрутів, але найменше ціна залежить від собівартості городини. Її диктує виключно попит, і тут нікуди не дінешся, пише Василь Горват, газета "Новини Закарпаття"

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також