Чому варто обрати штучну рулонну траву?

15
0

Яскраво зелена, акуратно підстрижена трава створює відчуття затишку біля приватного будинку, допомагає створити оригінальні композиції ландшафтного дизайну.

Якщо ви не хочете витрачати час і гроші на постійний догляд газону, доцільніше обрати штучну траву. Це покриття, котре виготовляється на основі латексу, з ворсом з поліетилену чи поліпропілену. Таке покриття не потребує особливо дбайливого ставлення, достатньо лише прибирати з нього сміття. Якщо штучна трава використовується на спортивних майданчиках, регулярно потрібно поповнювати засипку.

Переваги використання штучної трави

Основна причина, чому це синтетичне рулонне покриття обирають для укладання на дитячих та спортивних майданчиках — високі показники міцності. Штучна трава витримує значні навантаження — під час гри в активні ігри, тренувань чи спортивних матчів. Також штучна трава стійка до впливу атмосферних явищ – дощу чи снігу. На полі зі штучною травою можна грати і взимку, достатньо лише прибрати з неї товщу снігу.

Серед інших переваг штучної трави слід відзначити:

  • Приваблива естетика. Рулонне синтетичне покриття представлене великою кількістю кольорів та відтінків — від світло-оливкових до насичених смарагдових. Декоративна штучна трава випускається в екзотичних відтінках, наприклад, червоному та синьому. Насичені кольори штучної трави не вицвітають з часом, тож таке покриття буде тішити ваше око довгі роки.
  • Покриття зі штучної трави зручне та довговічне. Після укладання такого покриття ви позбавлені стрижки, поливу, внесення добрив, заощаджуєте час та гроші на догляді за газоном.
  • Високий рівень безпеки. Під час гри завжди виникають падіння та травми. Якщо ж гравці падають на штучну траву, значно знижено ризик утворення саден, синців, інших ушкоджень шкіри. Штучна трава має гарні амортизаційні властивості, тому значно пом'якшує удари при падінні. До цього слід додати, що в складі штучної трави немає токсичних речовин та алергенів.

Різновиди штучної трави

Рулонне синтетичне покриття розрізняють за типом ворсу, можливістю застосування засипки та типом. Зокрема виділяють спортивну та декоративну траву. Ці покриття відрізняються ступенем міцності. Декоративна трава призначена для укладання на ділянках, котрі витримують помірні навантаження, здебільшого укладається на обєктах ландшафтного дизайну, на терасах, патіо, біля басейнів.

Спортивна трава укладається на спортивних, дитячих майданчиках, адже розрахована витримувати значний тиск та навантаження. Навіть після багатьох років тренувань та спортивних матчів, штучна трава на майданчику лишається яскравою та охайною. Єдиний момент, котрий потрібно пам'ятати — штучна трава укладається разом із сумішшю гумових гранул та кварцевого піску. Цю засипку потрібно регулярно поновлювати, щоби забезпечити стійкість трави та високі амортизаційні властивості.

Отримати допомогу при виборі штучної трави ви завжди зможете в магазині «ПолMall».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також