Чому варто обрати титан-цинк для покриття даху

13
0

Сьогодні існує велике різноманіття покрівельних матеріалів і всі вони відзначаються певними перевагами та особливостями. Однак, коли постає питання про надійність, довговічність та естетичність, безперечно рекомендуємо звернути увагу на унікальний матеріал титан-цинк.

У світі він використовується вже понад 150 років, але особливої популярності набув останні десятиліття. З логічних причин, адже титан-цинк визначається не лише фізичними якостями, а й особливою естетичністю.

Що це за покрівельний матеріал?

Титан-цинк — це складний сплав кількох металів, проте домінантну частку понад 90% складає цинк. Також сплав може містити титан, мідь та алюміній. Ця група кольорових металів, добре відома завдяки особливій довговічності та стійкості до корозії.

Які головні переваги титан-цинку?

Стійкість до корозій. Це пов'язано з тим, що при контакті з повітрям сплав покривається оксидною плівкою — патиною, яка власне, і протидіє появі корозії. Така плівка може формуватися протягом 4-5 років. Проте, виробники пропонують вже готовий патинований титан-цинк.

Довговічність. Надзвичайно міцний та довговічний матеріал, який має гарантію від виробника 30 років. Загалом, довговічність покрівлі у сухих кліматичних умовах становить понад 100 років, у вологих — близько 80 років.

Гнучкість. Титан-цинк як і мідь є надзвичайно пластичним матеріалами, який легко піддається обробці та формуванню. Завдяки цій особливості, його можна і варто використовувати для покриття складних фігурних, ламаних чи купольних дахів.

Стійкість до погодних умов. Титан-цинк має одну унікальність — протидія вологості. Цей матеріал менше ніж інші метали реагує на воду. Тому, відмінно підійде для вологих кліматичних умов.

Естетичність. Титан-цинк має глянцеву поверхню, однак, в процесі покриття патиною блиск зникає і поверхня стає матовою. Крім цього, змінюється забарвлення від світло-сірого до глибокого темно-сірого. Виробники пропонують титан-цинк з різними відтінками сірого, а то й чорного тону. Це надає матеріалу особливої елегантності та шарму.

Титан-цинк дуже часто порівнюють з міддю по якісних властивостях. Проте, ціна титан-цинку є дешевшою, тому більшість робить вибір на користь цього покрівельного матеріалу. На сайті pokrivlya.com, ви можете обрати різні відтінки та варіанти титан-цинку для покрівлі та фасаду за доступною ціною.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також