Чоп вшанував бійців бойової прикордонної комендатури, які повернулися із зони АТО (ФОТО)

21
2

Сьогодні в Чопському міському будинку культури відбулися урочистості з нагоди вшанування бійців оперативної бойової прикордонної комендатури «Чоп» у складі 173 осіб, які цими днями з колоною техніки та під керівництвом свого бойового коменданта Сергія Соколовського повернулися із передової зони АТО .

19 вересня 2014 року Чопські прикордонники були відправлені в зону АТО. Базовий табір знаходився в місті Новогродівка Донецької області. Службу несли на блок-постах, контролювали пропускний режим, вели розвідку. Під час бойових дій загинуло двоє побратимів.

Майор Віктор Шепентал з Мукачева разом зі своїми товаришами потрапив під обстріл сепаратистів. Важке поранення виявилось не сумісним із життям. Та солдат Роберт Кіс із Сваляви, який помер від тяжкого поранення у реанімації лікарні у Волновасі. Четверо важко поранених, слава Богу, видужали.

Вітати Героїв прийшли керівники області, міста та прикордонної служби, депутати різних рівнів, батьки, друзі та всі небайдужі закарпатці. Також голови ОДА Василь Губаль та облради Володимир Чубірко побували в прикордонному загоні.

Державна символіка, квіти, тепле рукопотискання та щирі слова подяки – все на їхню честь! А вона в цих людей – висока. І великі зобов’язання.

Голова ОДА Василь Губаль насамперед подякував прикордонникам за їх віддану службу.

«На ваші плечі лягли нелегкі випробовування. Коли ми вас відправляли на Схід то відчували напругу рідних, їх переживання. Ми раді, що ви повернулися додому, повернулися живими. Я гордий тим, що на Закарпатті є такі частини – Чопський та Мукачівський прикордонний загони. Схиляємо голови перед Героями, які віддали своє життя за Батьківщину. Ми вами пишаємося!», - звернувся до присутніх Василь Губаль.

Звертаючись до Героїв, голова облради Володимир Чубірко найперше зазначив, що на захист рідної землі першими піднялися саме прикордонники, серед яких закарпатські – справжня еліта нашого суспільства. Завдяки їх професійності помноженій на мужність та героїзм наша армія дає гідну відсіч ворогу. Та висловив слова шани і співчуття родинам загиблих Героїв.

«У цей час як ніколи ми всі маємо бути разом. Обласна рада вам всіляко допомагатиме. Прийнято рішення про те, що ми будемо й надалі надавати матеріальну допомогу учасникам АТО. Хочу вас запевнити: ми зробили все можливе, щоби врятувати військових з Дебальцева. Термінова телеграма Президенту, звернення позачергової сесії дали свій результат. Бригаду вдалося зберегти, а її керівник отримав звання Героя України. Поки на Закарпатті є прикордонники, військові із 128 бригади нам боятися нічого!», - зазначив керівник ради.

За мужність, самовідданість, патріотизм, честь і гідність у виконанні свого військового обов’язку та відданість українському народові при виконанні бойових завдань у зоні проведення антитерористичної операції Володимир Чубірко та Василь Губаль нагородили прикордонників обласними відзнаками та цінними подарунками.

Міський голова Галина Цар, яка від імені всіх городян висловити воїнам щиру подяку за гідну службу, мужність і витримку в обороні кордонів України на Сході. Заради миру і спокою кожного з нас. Та побажала міцного здоров»я, добробуту і Божої ласки на щасливе многолітня.

Прес-служба Закарпатськох облради

Коментарі

АК
Андріана Кіс

Роберт Кіс із Мукачева, а хоронили 16 жовтня. А редактори не знаю куди дивляться і що пишуть. Взагалі в інтернеті у цій статті всі пишуть, що Роберт із Сваляви, а Шепентал із Мукачева. Такі ви журналісти не уважні.

1
111

Роберт Кіс взагалі-то з Мукачево !!! Редактори--ви звідки взагалі??? Робія хоронило все Мукачево влітку!!! Яка коротка пам!ять! Виправте помилку!

Читайте також