Чопська митнця вилучила товар на два мільйона гривень

5
0

Нещодавно в зону митного контролю пункту пропуску «Ужгород» заїхав вантажний автомобіль марки “Mersedes-Benz”. Керував ним водій однієї з українських транспортних фірм.

 

Цим транспортним засобом із Словаччини в Україну переміщувалися деревообробний верстат, фарби, фарбувальні пігменти. В поданих до митного оформлення документах було вказано, що загальна вартість вантажу становить близько 14 тисяч доларів США. 
 
Та митники помітили деякі невідповідності між відомостями, зазначеними у товаросупровідних документах та отриманими при митному огляді вантажу. Тому було прийнято рішення про проведення перевірки. 
 
В результаті відпрацювання комплексу контрольних заходів, в тому числі із залученням можливостей правоохоронних органів іноземних держав, було доведено, що фактична вартість вантажу занижена майже у 20 разів і становить понад 2 мільйона гривень. Крім того встановлено, що митному органу були представлені документи, що містили неправдиві відомості про вартість вантажу, його відправника та отримувача.
 
Вчора оборудка отримала своє логічне завершення – за ознаками злочину, передбаченого статтею 201 Кримінального кодексу України, митницею порушено кримінальну справу. Вантаж, який у даному випадку набув статусу речових доказів, розміщено для зберігання на складі митниці. 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також