Чопські митники перехопили вантажівку контрабандного шапуню

4
1

Громадянин України у вантажному автомобілі марки "DAF" віз до України партію засобів по догляду за волоссям у кількості майже 21 тис. шт. Відправником товару значилася іспанська фірма, а отримувачем - столичне товариство з обмеженою відповідальністю.

Для проведення митного огляду перевізник подав документи, згідно яких вартість товару становила 30 тис. євро.

Коли на вимогу інспектора митниці, водій вантажівки надав примірники документів, які він оформив для вивезення товару з ЄС, виявилося, що вартість засобів для догляду за волоссям майже вдвічі більша і складає  понад 45тис.  євро.

Оскільки водій подав для митного оформлення товару документи, що містили неправдиві дані, Чопською митницею було запроваджено справу про порушення митних правил.

Засоби по догляду за волоссям митники тимчасово  вилучили і передали для проведення відповідної експертизи. Вона підтвердила, що реальна вартість партії засобів для догляду за волоссям складає 587 тис. гривен і під час ввезення до України була значно занижена. Тобто, якщо б товар вдалося провезти за задекларованою на українському кордоні ціною, державі були б нанесені збитки на 45 тисяч гривень.

Це стало підставою для порушення Чопською митницею кримінальної справи по факту незаконного переміщення через митний кордон України товару з приховуванням від митного контролю, шляхом подання митному органу України документів, що місять неправдиві дані щодо вартості товару, вчиненого у великих розмірах.

Коментарі

В
Віра

Шапунь - це круто!!!

Читайте також