Чопські митники вилучили незадекларований імпортний вантаж майже на 145 тисяч

7
0

Недостовірні дані щодо значної кількості товару загальною вартістю майже 145 тисяч гривень виявили на митному посту «Тиса» під час оформлення вантажу із Угорщини в режимі «імпорт».

Згідно товаросупровідних документів із Лондона на адресу однієї з дніпропетровських фірм вантажівкою марки «Мерседес-Бенц» направлявся консолідований вантаж – «причіпний змішувач (міксера), кормороздавальники в розібраному вигляді, пластик та стікери», вартістю 12 882 доларів США. І хоча транспортний засіб надійшов до митного поста зі справним митним забезпеченням угорської митниці, інспектори оперативного відділу служби боротьби з контрабандою та порушенням митних правил вирішили ретельно оглянути та перевірити вантаж. Після його повного вивантаження встановлено, що частина товарів взагал і не заявлена у товаросупровідних документах. У напівпричепі знайдено інший пакувальний лист із переліком переміщуваного товару, який повністю відповідав фактичному.

Як пояснив український водій, під час завантаження він не перевіряв вміст коробок і не рахував кількість товару. Працівники Чопської митниці Міндоходів з’ясували, що оформленням документів та відправкою товару займався уповноважений фірми відправника – 41-річний громадянин Словенії.

Тож зекономити на сплаті митних платежів ділкам не вдалося. За надання митному органу недостовірних відомостей щодо найменування та вартості товарів, завезених із-за кордону, які підлягають обов’язковому декларуванню та повній сплаті митних зборів та податків, відносно іноземця складено протокол про порушення митних правил за ст.481 ч.1 Митного кодексу України. Незадекларований товар вилучено до рішення суду.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також