Чопські митники вилучили вантаж вартістю 170 тисяч гривень

5
0

У міжнародному пункті пропуску «Ужгород» інспектори оперативного відділу служби боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Чопської митниці під час оформлення вантажівки на кордоні виявили недостовірні відомості щодо ваги, кількості та вартості товарів, які спричинили б недобори митних перерахувань до бюджету.

Згідно поданих українським водієм товаросупровідних документів, до однієї з київських фірм з Німеччини вантажним автомобілем «Мерседес-Бенц» направлялися 1132 шт. товару: «вироби із пластмаси захисний килимок, чохли, шторки”, загальною ціною 168 769,48 грн. На українсько-словацький кордон дана вантажівка прибула не опломбована митними органами ЄС, тому чопські інспектори вирішили повністю вивантажити та перерахувати заявлений товар, аби пересвідчитися у правомірності його переміщення на митну територію України.

У результаті встановлено, що фактична кількість товару значно перевищує  заявлену в документах. Зокрема, виробів із пластмас, чохлів різних торгівельних марок виявилося удвічі більше, відповідно й вага товару теж була більша.

Згодом Чопська митниця отримала на свій запит від німецької фірми-відправника офіційного листа, в якому зазначалося, що невідповідність заявленого в документах товару сталася з вини представника з обслуговування клієнтів  їхнього підприємства – громадянина Польщі.  

Тож, за надання митному органу недостовірних даних щодо кількості, ваги та вартості товару, оформлених посадовою особою німецької фірми-відправника, відносно поляка складено протокол за статтею 483 ч.1.Митного кодексу України про порушення митних правил. Вантаж, вартістю майже 170 тисяч гривень вилучено до рішення суду.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також