Чопські митники затримали майже 3 тисячі пачок «Чібо»

6
0

каву незаконно везли до України у двох легковиках

13 квітня на ділянці прибуття митного поста «Тиса» під час проведення митно-прикордонного огляду легкових авто «Мегсedes Е 220» та «Мегсedes 300 ТD», якими керували наші співвітчизники, митники виявили 741 кілограм кави на суму 14 тисяч 820 грн. «Чібо» перевозили через кордон у салонах автомобілів.

Автівки, у яких перевозили запашний напій, слідували через кордон одночасно. Керували ними, вочевидь, чоловік та дружина, оскільки вони носять одне прізвище і тимчасово проживають в сусідній Угорщині за однією адресою. Для проходження митного огляду власники автомобілів подали декларації, де вказали, що ввозять до України по 186 кілограмів кави. Однак при проведенні митного огляду виявилося, що «Чібо» вдвічі більше, ніж зазначено у митних деклараціях. Загалом митники нарахували 2 тисячі 964 пачки кави.

На запитання, чому документи на товар не оформлені належним чином, наші співвітчизники відповіли, що погано володіють українською та послалися на розгубленість на кордоні.

Оскільки громадяни України здійснили спробу перемістити через кордон України продукти харчування, які заборонені до ввезення в нашу країну приватними особами, митники склали протокол про порушення митних правил. Каву до рішення суду вилучено, повідомили з прес-служби Чопської митниці.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також