Чопські прикордонники затримали 10 нелегалів

9
0

Не минуло й доби після затримання незаконних мігрантів з В’єтнаму на ділянці прикордонного поста «Оноківці» відділу прикордонної служби «Ужгород», як прикордонниками вказаного відділу було здобуто чергову інформацію про можливу спробу незаконного перетинання державного кордону громадянами південно-східної азії.

В результаті, 6 годин очікування в засідці не минули дарма і у вечірніх сутінках за допомогою службової собаки поблизу кордону було виявлено та затримано 10 громадян без документів, 9 них – з Афганістану, серед яких 5 дітей. Як і всі нелегали, що затримуються прикордонниками, вони мали на меті незаконно потрапити до Європейського союзу.

Слід зазначити, що під час затримання одна особа намагалась втекти з місця правопорушення, тому прикордонниками було здійснено 2 попереджувальні постріли вгору. І саме цей чоловік, який був у «групі» десятим і намагався зникнути, був їхнім «провідником».
 
На даний час проводяться адміністративно – процесуальні та перевірочні заходи. За спробу незаконного перетинання державного кордону долю громадян Афганістану визначить суд, а правопорушення, що вчинив громадянин України, який надавав їм «допомогу», підпадають під дію Кримінального кодексу України. Коло осіб, які можуть бути причетні до підготовки і здійснення даного правопорушення, буде встановлене в ході проведення спеціальних заходів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також