ЧС-2010: букмекери визначилися з кращими бомбардирами

5
0

Мабуть, найголовнішим індивідуальним званням на Чемпіонатах світу є звання кращого бомбардира. Подекуди боротьба за це звання буває абсолютно непередбачуваною, як от в 1994, коли Олег Саленко в одному матчі з камерунцями забив п'ять м'ячів і разом з Хрісто Стоічковим розділив це почесне звання з підсумковими шістью м'ячами. Яким видасться суперечка цього разу? Що стане вирішальним, стабільна результативність протягом всього турніру, чи надрезультативний один матч?

Давід Вілья (коефіцієнт Betfair - 9,4). Кращий бомбардир Євро-2008 вважається букмекерами головним претендентом на аналогічне звання і на Мундіалі-2010. 28 голів за "Валенсію" цього сезону підтверджують, що Давід не розгубив своїх бомбардирських якостей. Крім того в своїй збірній Вілья забиває практично в кожному матчі, а враховуючи на силу суперників в груповому етапі, вже на цій стадії іспанець може зробити серйозну заявку на перемогу. Щоправда, далі іспанців очікуватимуть серйозніші суперники, плюс головною ударною силою команди не обов'язково стане Давід, адже ще є Фернандо Торрес.

Ліонель Мессі (12,5). За перемогу Ліонеля говорить звання найкращого гравця світу та цілих 47 м'ячів за "Барселону" цього сезону. Крім того, в "Барселоні" від рідко грає на вістрі, і тому наявність цілої низки хороших форвардів в збірній не повинна стати назаваді аргентинцю. Сила суперників в групі також дозволяє реалізувати Мессі свої бомбардирські якості. Щоправда проти Мессі кажуть його низька результативність саме в матчах збірної, та слова тренера Марадони, який вважає, що в збірній Мессі не демонструє того рівня гри, що за клуб.

Уейн Руні (13). В весняній частині сезону Уейн набрав фантастичну форму і 34 м'ячі за "Манчестер Юнайтед", зважаючи на те, що в Англії забивати тяжче, ніж в Іспанії, роблять його одним з головних претендентів на перемогу. Крім того очевидно, що саме Руні стане вістрем атак збірної. Проти Уейна мабуть лише той факт, що суперники по групі англійців сповідують захисний футбол і тому сподіватись на зливу голів в окремих матчах від Уейна не доводиться. Тому результат бомбардирських перегонів Уейна особливо залежить від того, наскільки далеко піде збірна Англії.

Луїс Фабіано (13,5). 21 м'яч за "Севілью" - ненайкращий результат, особливо в порівнянні з Вілья та Мессі. Проте, 16 м'ячів за збірну за останні два сезони роблять бразильця одним з претендентів на звання найкращого бомбардира. Зважаючи на цілу низку в команді сильних атакувальних півзахисників і те, що саме Фабіано, скоріш за все, стане наконечником бразильських атак, шанси в Луїса вимальовуються доволі непогані. Лише в матчі з КНДР в груповому турнірі можна забити три-чотири голи. В інших матчах буде тяжче, проте для Бразилії сильних суперників не існує.

Робін ван Персі (14,5). Голландець пропустив більшу частину сезону через травму, тому його гольовий доробок за "Арсенал" - лише 10 м'ячів. Але це означає те, що ван Персі зберіг чимало сил на Мундіаль, де може розкритись в усій красі. В групі з Данією, Японією та Камеруном, збірна Нідерландів може забити чимало, особливо зважаючи на результативність команди на Євро-2008. Правда окрім Робіна, в команді очевидно будуть забивати і інши гравці - Кюйт, Роббен та Снейдер, тому шанси ван Персі виглядають доволі примарними.

Фернандо Торрес (17). Форваррд "Ліверпуля" пропустив значну частину сезону, а тому його гольовий доробок цього сезону не виглядає надто значним. Всього забив 22 голи за "Ліверпуль". Попри те, що є одним з найкращих форвардів, в національній збірній не є головною ударною силою. Як і Вілья, провів 7 матчів в відбірковому циклі, проте жодного разу не відзначився (проти семи голів в Давіда). Як буде в ПАР?

Гонзало Ігуаін (25). Забив 29 м'ячів за "Реал" цього сезону, проте в національній збірній лише почав виходити на провідні ролі. Поряд з Мессі, Тевесом, Агуерро, Міліто та іншими дуже тяжко стати найкращим бомбардиром, навіть пробитись в основу проблематично. Так, в відборі відіграв лише два матчі і жодного разу не відзначився. Хоча, якщо в ПАР Марадона зробить ставку на Ігуаіна, то шанси є.

Робіньо (36). Опальний форвард, схоже, вирішив всі свої проблеми і почав регулярно грати за "Сантос", чим здобув собі місце в збірній на Мундіалі. В останніх трьох матчах за збірну забив 4 м'ячі. Також на користь Робіньо каже досвід Роналдо-2002, коли форвард після значної паузи в виступах повернувся в матчах фінальної частини Чемпіонату світу, і спрага до голів допомогла йому стати найкращим бомбардиром, а збірній чемпіоном світу. Чи повториться історія цього разу?

Мірослав Клозе (48). На місці Клозе в цій статті міг бути молодий Мюллер або бомбардир "лише в збірній" Подольскі. Клозе провів невдалий сезон за "Баварію", забивши лише 6 м'ячів. Проте на Мундіалях він завжди забиває багато. І саме в ПАР Клозе цілком може скрасити провальний для себе сезон і вгамувати спрагу за забитими м'ячами. Щоправда, суперники по групі - Гана, Австралія та Сербія - не з тих, хто пропускає багато.

Альберто Джилардіно (50). В цьому своєрідному рейтингу не могло не бути гравця команди-чемпіона світу. Проте на полях Німеччини, де італійці стали чемпіонами світу, кращим бомбардиром команди був Лука Тоні, який забив лише два м'ячі. Тому надрезультативності від окремих гравців Італії очікувати тяжко. Але спростувати цю думку цілком може Джилардіно - кращий форвард збірної, який забив 18 м'ячів за "Фіорентину" цього сезону.

Звичайно, стати кращим бомбардиром може гравець і не з цієї десятки і лише гра покаже, які догадки були правильними, а які ні.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також