Чи можна поставити камін вдома?

29
0

Справжній камін – це не тільки джерело тепла, але й гарний елемент декору, яким може прикрасити будь-яке приміщення. Проте встановлення каміна є дуже важким завданням і багато хто не може на таке наважитись. Спробуємо зруйнувати ваші упередження!

Перше, що варто сказати – сучасні каміни є безпечними. Щоб насолоджуватися таким предметом інтер’єру, треба лише обрати відповідну для вас модель.

Які бувають каміни?

Є 3 види камінів, які зараз використовуються у житлових будинках:

  1. Традиційні каміни на дровах. Їх зазвичай обирають для встановлення в приватних будинках чи на дачі. Дрова є доступним видом палева, тому такий камін може бути єдиним засобом опалення.
    Для встановлення такого каміна потрібно збудувати фундамент, це зручніше робити на етапі будування.
    Якщо камін на дровах є єдиним джерелом опалення в приміщенні, то вони мають бути оснащені системою тривалого горіння. А якщо приміщення велике, то краще обрати камін з водяним чи повітряним контуром.
  2. Газові каміни. Їх можна приєднати до централізованої системи, або використовувати балони з газом. Якщо ви обираєте такий камін для встановлення на дачі чи у приватному будинку, то варто потурбуватися також про розводку або місце зберігання газових балонів.
    Газові каміни значно зручніші. Вони мають функцію автоматичного запалення, регулювання температури та автоматичну систему вимикання. Налаштовувати каміни можна використовуючи кнопки. Такий камін дуже легко вмикати, а для підтримання температури він має постійно працювати. Газові каміни є безпечними.
  3. Біокаміни. Це найновіший вид такого пристрою, який утворює реальний вогонь без продуктів горіння. Щоб увімкнути його, потрібно підпалити пальник за допомогою довгої запальнички. Для цього пристрою не потрібен димохід, тому він ідеально підходить для встановлення у міській квартирі. Також камін є безпечним, бо він оснащений технологією автоматичного згасання у разі необхідності. Біокамін є скоріш предметом інтер’єру, він не використовується як основне джерело тепла.

Які каміни можна встановлювати у квартирі та приватному будинку?

Якщо ми кажемо про приватні будинки, то там можна встановити будь-який тип каміна. Але пам’ятайте, що для пристрою на дровах потрібен якісний димохід та систему вентиляції. Камін у приватному будинку буде не тільки прикрашати кімнату, але й замінить центральне опалення та може навіть забезпечити будинок гарячою водою.

Частіше встановлюють каміни з відкритою топкою, вони бистріше прогрівають приміщення. Окрім того, полум’я дуже його прикрашає. Однак відкритий вогонь потрібно загородити хоча б ажурною решіткою.

Для квартири у багатоповерхневому будинку також підходять справжні каміни, можна ставити не тільки електричні аналоги. У квартирі може бути встановлено біокамін, або газовий, який не потребує димоходу. Зазвичай у квартирі ставиться невеликий камін, в самий кут. Але у магазинах доступні різні моделі: напільні, настінні, великі та маленькі.

Тож якщо хочеться встановити в житловому приміщенні камін, не треба боятися це робити.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також