Чи шкодить рентген організму?

158
0

Подекуди пацієнти відмовляються робити рентген чи дуже хвилюються перед дослідженням через розповсюджену думку про шкоду рентгенівського променя.

Деякі люди ж навпаки ставляться до цього питання легковажно і записуються на рентгенівське дослідження різних частин тіла доволі часто, нехтуючи отриманням відповідного направлення від профільного фахівця. Експерти магазину медичного обладнання Freemed розповіли, чи дійсно побоювання обґрунтовані і рентгени — шкідливі.

Насамперед спеціалісти відзначають, що за умови розумного користування можливостями рентгенів — вони є абсолютно безпечними. Розумне — означає лише за направленням лікаря або у комплексі планового огляду (в який входить, наприклад, флюорографія). Крім того, опромінення сучасних рентгенівських апаратів триває одну соту секунди і чітко у межах визначеної зони дослідження, а не по всьому тілу. Опромінення проходить через тіло дуже швидко, далі розсіюється і зникає.

Самостійне призначення собі рентгену також не несе великої шкоди для організму, але несе її для гаманця і вашого часу. Адже лише лікар може визначити, який точно тип рентгену вам потрібен, яка світлина та проєкція. За умови наявності направлення від фахівця і дослідження на новітніх пристроях пацієнт не отримає шкоди. Ба більше, зможе отримати точний діагноз і далі — якісне і фахове лікування наявної проблеми, якщо така виявиться.

Власники домашніх улюбленців знають, що якщо зробити рентген навіть невеликій кішці чи песику, у них не спостерігатиметься жодного погіршення самопочуття після процедури. Що вже казати про людину, організм котрої є ще витривалішим. Насправді куди більші дози опромінення пацієнти отримують під час комп’ютерної томографії, ангіографії та процедурах з радіофармпрепаратами. Саме тому пацієнт повинен мати чіткі показання до такого обстеження перш ніж отримати направлення на нього від лікаря.

У порівнянні з такими процедурами, рентгенівське опромінення — дуже мале та незначне. Воно доступне і може допомогти вирішити багато різноманітних проблем з організмом, які точно можуть виявитися небезпечнішими за діагностику. Єдині, кому не рекомендують робити рентген, — вагітні та діти до 16 років. А якщо діагностика проводиться за допомогою сучасних апаратів, пацієнт взагалі може не хвилюватися про потенційну шкоду. Саме таке рентгенівське обладнання є у наявності в інтернет-магазині freemed.net.ua, котрий співпрацює як з українськими клініками, так і самими пацієнтами, котрі можуть придбати у ньому аптечні товари та медичний інвентар, якщо такий їм необхідний.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також