Чи варто заводити тварин, і як про них піклуватися?

62
0

У сучасному світі налічується велика кількість людей, у котрих є домашні улюбленці. Специфіка цих тварин надзвичайно різноманітна, як і смаки людей щодо вибору тварин.

Уподобання майбутніх власників тварин можуть починатися від звичайної собаки, і закінчуватися велетенськими рептиліями або навіть дикими тваринами. За кожним вибором ховається яка-небудь історія, але, окрім причини, є і низка нюансів, які пов’язані із труднощами утримання менших вихованців.

Пропонуємо розглянути питання, чи варто заводити домашніх улюбленців та як дбати про них?

Перш за все, наші менші брати є для нас компаньйонами, до яких ми ставимось, наче до членів родини.

Переважно люди заводять тварин тому, що цього хочуть діти. Іншими поширеними причинами приручення тварин єсамотність або ж зацікавленість у відповідальності та доглядом за ними. Інколи спілкування із тваринами покращують настрій, що стимулює емоційному розвитку та у свою чергу робить нас щасливішими.

Перед обранням домашніх улюбленців, ми повинні ретельно обдумати всі за та проти, а головне зрозуміти, що будь-яка тварина – це відповідальність. Важливим фактором перед обиранням тварини є відсутність алергії та страху, адже кожна тварина відчуває емоційний стан людини. Ще одним важливим чинником для утримання будь-яких домашніх улюбленців є прояв цілковитого догляду за ними. Коли ви піклуєтесь про свого вихованця, то він теж буде це робити. За кордоном , та й в Україні, набуває популярності тваринна терапія. З давна вчені припускали що домашні улюбленці впливають на рівень задоволеності життя та на психологічний стан. Балакати з домашнім улюбленцем - це нормально по-скільки людина - істота соціальна і потребує хоча б мінімального спілкування.

Так, тварини – це як діти, але ж якщо Ви багато працюєте або не здатні доглядати за ними, вагаєтесь чи невпевнені, що зможете, то краще не брати на себе таку ношу, адже будь-яка тварина хоче бачити, що її хазяїн піклується про неї.

Кожного дня ми можемо побачити на вулиці тварин, які не мають домівок. Не обов’язково йти до зоомагазинів та купувати собаку чи кішку. Взявши когось навіть з вулиці, Ви зробите себе щасливим, адже це створіння буде дякувати до кінця свого життя і ніколи Вас не покине. Не забувайте про мінімальні заходи безпеки: рукавички та контейнер, для обережного транспортування тваринки.

Пропонуємо 5 порад, як правильно доглядати за тваринами.

  • Забезпечте їх раціональним харчуванням 2-3 рази на день. Від правильного споживання їжі залежить стан здоров’я Вашого домашнього улюбленця.
  • Створіть комфортні умови для проживання пухнастого, пір’яного або з лускою фаворита.
  • Якщо у Вас є тварина (собака, кішка, папуга), то забезпечте їх щоденною прогулянкою на свіжому повітрі, адже від цього залежатиме фізичний стан тварини.
  • Важливим аспектом є надання уваги та піклування.
  • Регулярно відвідуйте ветеринара та не уникайте пропозиції щодо вакцинації тварини.

Отож, чи заводити тварин – рішення кожного. Головне пам’ятайте, що ставлення до них має бути гуманним, а головне – людяним.

Михайло Коштура та Мирослав Лисович, студенти відділення журналістики

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також