Чи варто знижувати тиск у шинах, щоб покращити зчеплення на снігу

25
0

Коли справа доходить до водіння взимку, більшість людей знають, наскільки важливими є хороші шини, що забезпечують надійне зчеплення на льоду та снігу.

Але в зимові місяці часто виникає питання: чи може зниження тиску в колесах покращити зчеплення на Коли справа доходить до водіння взимку, більшість людей знають, наскільки важливими є хороші шини, що забезпечують надійне зчеплення на льоду та снігу. Але в зимові місяці часто виникає питання: чи може зниження тиску в колесах покращити зчеплення на снігу?

Позашляховики та любителі пляжного відпочинку іноді знижують тиск, щоб збільшити площу поверхні гуми, що стикається з брудом, брудом та піском, щоб не провалювалась у ґрунт. Це корисний трюк у певних ситуаціях на низькій швидкості поза тротуаром, але ця стратегія погано підходить для водіння в зимовий час.

Ідея знизити тиск у літніх автошинах навіть не розглядається, це марна і погана ідея у всіх сенсах.

Коли справа доходить до снігу, багато водіїв бажають підвищити зчіпні можливості, щоб гума вгризалася, дісталася поверхні дороги під шаром снігу і забезпечувала краще гальмування. Зокрема, на зимових колесах краї протектора сильно вгризаються, що покращує загальні показники керованості та поведінки автошини. Простіше кажучи: підтримка в шинах тиску, рекомендованого виробником автомобіля, є найкращим способом зберегти зчеплення з дорогою в будь-яких погодних умовах.

Виробники розраховують масу автомобіля, виходячи з певного розміру коліс, щоб оптимізувати контакт з поверхнею дороги. Зниження тиску в гумі пожертвує деякими гальмівними та керованими можливостями, а також погіршить загальну економію палива та може призвести до розбирання автошини від диска.

Ще слід пам'ятати, що при низьких температурах тиск у шинах падає сам собою, оскільки повітря стає більш щільним. Будьте особливо уважні до впливу температури на тиск у шинах та відповідним чином регулюйте його.

Глибина протектора

Загальне практичне правило — замінювати шини, коли глибина протектора стає нижчою за рекомендований рівень.

Автошини з недостатньою глибиною протектора втрачають зчеплення з дорогою, особливо на мокрій або слизькій поверхні. Всі колеса мають вбудовані індикатори зношування. невеликі смужки розташовані в канавках. Коли ці планки стануть на одному рівні з протектором, настав час для нової гуми.

Сутність у тому, що ви завжди повинні дотримуватися рекомендацій виробника щодо тиску в шинах і не забувати перевіряти значення щомісяця.

Регулярне технічне обслуговування та огляди є ключем до підтримки гуми в хорошому стані. Від цього залежить ваша безпека на дорозі.

Пристосуйте навички водіння до зимових умов. Збільшіть відстань прямування, рухайтеся з помірною швидкістю та уникайте різких рухів. Будьте обережні на заледенілих або засніжених дорогах і будьте в курсі майбутніх змін погоди, перш ніж вирушити в далеку подорож.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також