Чи є вибір на ринку софту: досвід бухгалтера у сфері торгівлі

6
0

Для ведення поточного та податкового обліку на підприємстві необхідна якісна програма для бухгалтерії. Від ПО залежить і ефективність організації роботи компанії, і відсутність проблем з обчисленням податків, і швидкість підготування звітів.

Зараз на ринку можна знайти різні програми та сервіси для автоматизації. Деякі рішення треба встановлювати на комп’ютер та розміщувати базу даних на сервері. Така система була реалізована у старих рішеннях від 1С. Більш сучасний варіант — «хмарні сервіси», у тому числі бухгалтерія онлайн від Діловод. У разі ведення обліку онлайн у SAAS-рішеннях програма та інформація користувача розміщені в інтернеті. Отримати доступ й працювати можна з будь-якого пристрою, на якому встановлений браузер.

Але інколи головним критерієм вибору стають несподівані переваги програм. Отже, чи дійсно є вибір на ринку софту і що саме вибрати? Власним досвідом ділиться бухгалтер компанії «Аквасвіт» Анна Чижмар.

Муки вибору

Історія бухгалтера компанії, що займається оптовим продажем сантехніки та комплектуючих, можливо, допоможе інших бухгалтерам та керівникам суб’єктів підприємництва.

З початку своєї діяльності, тобто з 2016 року, вони працювали з рішенням від 1С версії 8. Так сталося, що ця програма дісталася їм безкоштовно. Однак з самого початку виникли проблеми розрахунків з постачальниками. Усе доводилося робити майже вручну, інструменти з автоматизації в 1С не підходили.

Справа була у тому, що товар купувався за кордоном, тому розрахунки велися в іноземній валюті. А продавалися вони в Україні за гривню. У зв’язку з тим, що курс постійно змінювався, доводилось ледь не щодня коригувати ціни.

Через 2 роки компанія перейшла на програму USU версії 5. Вони дуже гарно рекламували свої можливості. У цьому сервісі проблем з обліком розрахунків не було. Але виникли труднощі з перенесенням інформації з програми 1С.

При укладанні угоди менеджери USU обіцяли багато:

  • всебічну допомогу у переносі даних;
  • налаштування програми під індивідуальні потреби компанії;
  • розробку додаткових інструментів, які потрібні підприємцю.

Але проблема була у тому, що програмісти знаходилися у Росії. Тож процес індивідуального налаштування програми був дуже складним. Бухгалтери передавали свої прохання в усній формі, але не отримували те, що їм було потрібно. У зв’язку з відсутністю письмового договору на доробку можливості виказати невдоволеність не було. А розробку нових інструментів обліку вони просили оплачувати додаткового.

Все було настільки погано, що компанія вимушена була повернутися назад на програму від 1С.

Чи є надія на «обліковий happy end»?

Коли перенесення обліку в онлайн стало вкрай необхідним, пошуки програми для бухгалтерії продовжилися. Керівник та бухгалтер компанії знайшли в інтернеті сервіс Dilovod (Україна). Він пропонує усі необхідні інструменти для організації бухгалтерського та поточного обліку, і найголовніше — валютний облік, саме такий, який і був їм потрібен.

Вирішальним фактором вибору стала якісна технічна підтримка. Спеціалісти усе пояснюють, знайомлять з особливостями використання сервісу, демонструють необхідні дії за допомогою віддаленого доступу. І все це за більш ніж гуманну ціну. Нічого оплачувати додатково не потрібно.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також