Чим компресори відрізняються один від одного і як вони працюють

29
0

Багато хто вже оцінив переваги автомобільних компресорів, порівнюючи його із застарілим примітивним варіантом ручного насоса.

За допомогою компресора можна за лічені секунди накачати не тільки спущене колесо автомобіля, велосипеда або мотоцикла, але і одночасно контролювати тиск. У разі проколу шини тільки компресор з його ефективністю подачі повітря дозволить швидко накачати колесо, а потім поїхати в найближчий автосервіс.

Види компресорів і їх особливості експлуатації

Головною відмінністю всіх існуючих автомобільних компресорів є їх конструкція, адже від неї залежить як сфера його застосування, так і термін служби, надійність, а також ремонтопридатність.

За конструкцією розрізняють три типи компресорів:

  1. Поршень. Вони складаються з поршня, який рухається всередині циліндра і створює потік повітря. Система клапанів дозволяє направити його в потрібне русло. Таке обладнання відрізняється високою продуктивністю з можливістю створення тиску від 2 до 10 бар, а також надійністю і тривалим терміном служби. Однак такий механізм складно відремонтувати, так як поршневий механізм в процесі експлуатації зношується, і замінювати його не бажано - простіше купити новий. Це один з найпоширеніших типів компресорів, які використовуються автомобілістами;
  2. Діафрагми. Діафрагма, що коливається, є основним елементом у створенні повітряного потоку цього пневматичного інструменту. Цей механізм частіше використовується для аерації акваріума, ніж для накачування шин автомобілів. Досить недорогий компресор з низькою продуктивністю і невеликим терміном служби. Їх перевагами є невелика вага і габарити, а також низький рівень шуму при роботі;
  3. Поворотні. Це досить рідкісний вид компресів, які через свою вартість, велику вагу і габарити використовуються або для СТО, автопарків з негабаритним транспортом (вантажівки, позашляховики, трактори). Роторний компресор являє собою гвинтовий механізм, який обертається в нерухомому статорі і здатний нагнітати повітря.

Всі ці типи компресорів мають рухомий елемент, який приводиться в рух електродвигуном, тому їх також можна розділити за типом живлення:

  • акумуляторні, оснащені вбудованою акумуляторною батареєю;
  • працює від прикурювача автомобіля;
  • Підключені до мережі змінного струму напругою 220 В, такі компресори найчастіше встановлюються в гаражах і на СТО стаціонарно.

Відповідно, всі вони розраховані на різну напругу від 12 до 54 вольт, і купувати їх потрібно відповідно до бортової напруги вашого автомобіля.

Переваги та недоліки акумуляторних компресорів для авто

Насоси з живленням від автомобільного акумулятора широко представлені на сайтімагазину instr.com.ua інструментів. На даний момент вони набирають популярність, і незабаром можуть замінити автомобільні компресори, що працюють від прикурювача. Конструкція компресора з вбудованим акумулятором розширює сферу використання цього інструменту.

Перевагами портативних акумуляторних компресорів є:

  1. Компактність;
  2. Незалежність від величини бортової напруги вашого автомобіля. Особливо це актуально при розряді автомобільного акумулятора, або в разі несправного генератора;
  3. невелика вага і габарити;
  4. можливість працювати далеко від автомобіля;
  5. Немає шнура живлення, який може спричинити коротке замикання в ланцюгах прикурювача.

Єдиним мінусом є обмежений час роботи, який залежить від ємності вбудованого акумулятора. Деякі моделі акумуляторних компресорів для авто можуть заряджатися від мережі або від прикурювача.

Де купити акумуляторний автомобільний компресор за низькою ціною?

Магазин «Інструмент-Центр» є лідером не тільки з продажів, але і по різноманітності пропонованого асортименту. Це один з найбільших магазинів інструменту в Києві, і у нас ви можете купити потрібний вам автомобільний компресор з тривалою гарантією за вигідною ціною. Дуже зручно та інтуїтивно зрозуміло офіційний сайт магазину дозволить вибрати відповідну модель компресора. Після того, як ви визначилися з вибором, ви можете оформити доставку через «Нову Пошту»,або забрати товар самостійно в нашому стаціонарному магазині в місті Обухів Київської області. При виникненні будь-яких питань звертайтеся до наших менеджерів за телефонами (097) 976-00-66 і (093) 976-00-66.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також