Чим шкідлива імплантація зубів?

712
0

Боязнь стоматологів – одна з найпоширеніших фобій у світі. Навіть простий огляд часто викликає паніку. Що вже говорити про імплантацію – хірургічне втручання.

Більшість людей свідомо відмовляються від процедури, побоюючись не тільки самого процесу встановлення імплантату, а й наслідків – у мережі можна знайти багато страшилок з цього приводу. Чи шкідлива процедура насправді? Розглянемо ці питання, а також, як встановлюється імплант зуба. Ціна Одеса залежить від якості матеріалу, кваліфікації лікаря та інших факторів.

Ризики при несумлінній імплантації зубів

Імплантація – найкращий спосіб відновлення втрачених зубів. Це хірургічна операція, яка допомагає домогтися сяючої посмішки навіть у найскладніших клінічних випадках. Лікар відновлює як верхню частину, а й корінь зуба. Імплант вставляють під анестезією, імплантуючи в кісткову тканину. Таким чином пацієнт забуває про проблему на довгі роки.

Будь-яке хірургічне втручання, навіть незначне, несе у собі ризики. Імплантація зубів – не виняток. Найнебезпечніші наслідки найчастіше виникають у трьох випадках:

  • неякісний імплант;
  • проведення процедури не за правилами;
  • некомпетентний фахівець.

Будь-якого з цих факторів необхідно уникати.

Існують такі ризики після імплантації:

  1. Запалення м'яких тканин. Найчастіше виникає через занесену інфекцію або неправильну гігієну порожнини рота.
  2. Порушення стану кісткової тканини. Щоб запобігти цьому, імплант вживлюється відповідно до протоколу та під певним кутом.
  3. Порушення розподілу навантаження на щелепу. Трапляється через неправильний підбір імплантату або погану роботу лікаря.
  4. Травми щелепи або пошкодження лицьових нервів. У такому разі вина лежить на лікарі.
  5. Відторгнення імпланту. Може виникати через різні причини, проте трапляється вкрай рідко.

Також до ризиків відноситься непереносимість анестезії, розбіжність швів, кровоточивість, набряклість, головний біль.

В інтернеті можна зустріти багато міфів про імплантацію: це шкідливо для здоров'я, тканин чи сусідніх зубів, боляче, можна пошкодити очну орбіту чи заробити гангрену щелепи. Всі ці твердження не відповідають дійсності – не вірте чуткам.

Чому відбувається відторгнення імплантату?

Відразу зазначимо, що імпланти не приживаються вкрай рідко – ймовірність лише 2% випадків. Зазвичай це відбувається протягом перших 2-3 років після процедури, проте небезпека може виникнути й пізніше.

Причини, через які відкидаються імпланти, різноманітні:

  • неправильна підготовка до вживлення;
  • протипоказання до процедури – вагітність, онкологічні захворювання, хвороби крові, алкоголізм та наркоманія, прийом деяких медикаментів;
  • порушення протоколу проведення імплантації;
  • неправильно підібраний імплант;
  • неправильний метод імплантації;
  • занесення інфекції.

Крім того, призвести до відторгнення може і неправильна поведінка пацієнта: недотримання правил гігієни або неправильна експлуатація імплантату, ігнорування рекомендацій лікаря або пропуск профілактичних прийомів.

Зрозуміти, що імплант не прижився, нескладно: ясна набрякає, з'являється кровотеча або гнійні виділення, виникають сильні зубні болі, підвищується температура. Іноді пацієнт спостерігає розхитування імплантату та оголення ясен у місці встановлення протеза.

Які ускладнення можуть виникнути після імплантації зубів?

У поодиноких випадках можна виявити ускладнення після встановлення імпланту. Це головний або зубний біль, запалення ясен, гайморит. Зазвичай розв'язати проблеми можна з допомогою прийому певних ліків. У будь-якому випадку необхідно звернутися до лікаря.

Як уникнути ускладнень після імплантації зубів?

Чи можна уникнути ускладнень? Звичайно ж да. Для цього:

  1. Обирайте перевірену клініку – потрібна стерильність, професійне обладнання, високоякісні матеріали.
  2. Звертайтеся до досвідчених фахівців.
  3. Розповідайте лікареві про всі захворювання та прийом медикаментів.
  4. Не спокушайтеся низькими цінами – це неякісні імпланти та некомпетентні лікарі.
  5. Виконуйте всі рекомендації лікаря до і після імплантації.
  6. У разі нездужання та ускладнень обов'язково звертайтеся до лікаря.

Зазначимо, що якщо ви звернетеся до професійної стоматології, ризики виникнення ускладнень мінімальні. Клініка сімейної стоматології «Dent-House» гарантує, що фахівці встановлять імплант швидко, без болю та ускладнень. Щоб дізнатися, скільки коштує процедура, телефонуйте в клініку за телефоном (048)770 51 65. Добросовісністю та професіоналізмом стоматології задоволений кожен пацієнт.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також