Curiosity знайшов органіку на Марсі

5
0

Директор лабораторії JPL NASA Чарльз Елачі (Charles Elachi) сьогодні згадав про таємничу знахідку Curiosity на Марсі. Це якісь «прості органічні молекули», не біологічного походження. Виступаючи на науковій конференції в Римі, він сказав про «органічних і неорганічних» доказах існування життя на Марсі в минулому.

Тиждень тому один з керівників проекту Curiosity повідомив, що мас-спектрометр SAM (Sample Analysis at Mars) зробив відкриття «історичної важливості», але потрібно перевірити його кілька разів. Він сказав, що на команду дослідників тиснуть навіть керівники НАСА, яким хочеться якнайшвидше зробити «сенсаційну заяву».

Мова йде саме про органічних, а не біологічних молекулах, які свідчили б про наявність життя, зазначив оголосив Чарльз Елачі, глава Лабораторії реактивного руху, що відповідає за дослідницьку місію."Поки це, зрозуміло, попередні висновки, які ще потребують підтвердження", - цитує Чарльза Елачі.

Тим не менше, якщо наявність у пробах органічних молекул буде доведено, це стане важливим відкриттям, оскільки вони є попередниками життя і складають основу живої речовини, додав учений. Нові дані дозволять фахівцям наблизитися до розгадки, чи існувала на Червоній планеті якась форма життя.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також