Давно «Пора Було» познайомитися

10
0

Молодь показала, як можна фестивалити цікаво і пристойно

Це слід було організувати вже давно. Фест, який показав би, чим зараз живе і дихає молодь Закарпаття. Молодь талановита, непересічна, перспективна і, на диво, приязна.

Хоча мультифест «ПораБуло», котрий минулих вихідних відбувся в Ужгороді, начебто й задумувався для молодих, і прийшли, так би мовити, переважно свої, усе-таки цікаво було всім. Організатори добре попрацювали, тож програма вийшла насичена і різнопланова. Кожен міг знайти собі заняття до душі.

Для любителів образотворчого мистецтва – авангардна виставка живопису й фотографії молодих авторів. Ба більше – всі охочі могли просто на фесті взятися за пензля і явити світу новий шедевр. І фарби, і папір роздавали безплатно. Прямо під сценою цілий день трудилося кілька десятків художників. До речі, усі твори, як із виставки, так і свіжонаписані, можна було під вечір придбати на аукціоні за майже символічні гроші.

На «ПораБуло» випала нагода навчитися речей геть нестандартних, наприклад, робити татуаж хною. Охочих покрасуватися орнаментом на тілі теж виявилося чимало. До майстра навіть вишикувалася невеличка черга. Узагалі можливостей проявити себе знайшлося багато. Скажімо, навчитися розмальовувати одяг чи робити боді-арт. Та й просто змінити зачіску: перукарі намагалися навести красу, так би мовити, обома руками.

Одночасно на сцені демонстрували свою майстерність каратисти, брейк-дансери, фехтувальники, молоді дизайнери одягу, міми й танцюристи. А на облаштованому майданчику ужгородські велотрейсери й паркурники (паркур – екстремальні стрибки з висоти та через перешкоди) «лякали» людей зі слабкими нервами. За карколомними сальто спостерігати було цікаво, але й трохи боязко. На моїх очах якийсь підліток неслабо гепнувся через голову. Проте на питання, як він, відповів: «Живий», підняв байк і поїхав далі стрибати.

Проте молодь не тільки розважалася чи демонструвала свої таланти, а й показала, що активно цікавиться життям міста. Сміття, яке ніяк не переведеться в Ужгороді, використали як сировину для оригінальної скульптури. Крім того, активісти виготовили концертне вбрання з поліетиленових пакетів та кастаньєти з пластикових пляшок і протанцювали груповий танець. Усе це влаштували для того, аби закцентувати на проблемі засміченості Ужгорода.

Отак-от попрацювавши цілий день, увечері можна було розслабитися, переглядаючи кінофільми, милуючись вогняним шоу чи слухаючи хорошу музику. Виконавців теж дібрали на будь-який смак: музика від диджеїв поступово змінилася на живу від талановитих музичних гуртів «Keas», «Тequila Band», «Tango Tempo», «Елегантно зіпсовані», «Колір Ночі». Молодь фестивалила аж до самого ранку.

Приємно відзначити, що два дні суцільного свята пройшли весело, цікаво і пристойно, бо майже не було вже звичних на таких заходах куп розкиданого повсюди сміття чи п’яних молодиків.

Наступного року організато­ри планують зробити фест ще більш насиченим і цікавим, адже людям сподобався новий нетрадиційний формат свята, тож «ПораБуло» має куди рухатися і розвиватися.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також