Давно вже час: Клімкін та Сіярто зустрінуться у Берегові

3
7

Зустріч двох міністрів закордонних справ України та Угорщини Павла Клімкіна та Петера Сійярто назначена на 22 червня, інформує "Інтерфакс-Україна" з посиланням на інформоване джерело в дипломатичних колах.

Глави відомств проведуть консультації з угорською громадою Закарпаття, а сама зустріч відбудеться у Берегові.

Як ідеться у повідомленні, в консультації, крім міністрів закордонних справ України та Угорщини Павла Клімкіна та Петера Сійярто, візьмуть участь міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, міністр людських ресурсів Угорщини Міклош Кашлер, а також голова товариства угорської культури Закарпаття Василь Брензович.

Також за інформацією Mukachevo.net, до консультацій можливо долучиться віце-прем’єр-міністр з євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Головним питанням порядку денного на зустрічі буде імплементація закону "Про освіту" в частині мовної статті.

Зауважимо, що це буде перша зустріч на рівні міністрів МЗС в Україні після загострення на тлі ухвалення закону про освіту.

Нагадаємо, що кінця травня цього року в українсько-угорських відносинах намітилося різке потепління, і обидві сторони почали робити кроки на зустріч.

Коментарі

Л
Лоці

А Брензович з котрого боку стола буде сидіти: українського чи мадярського?

Б
Балога

До уваги СБУ: Порошенко с сепаратистами Турецкой республики Северного Кипра? Как это? Церемония ввода в эксплуатацию Трансанатолийского газопровода TANAP прошла 12 июня в турецкой провинции Эскишехир. В торжественном запуске газопровода, который будет доставлять азербайджанский газ в страны Европы через Турцию, приняли участие главы Турции - Реджеп Тайип Эрдоган, Азербайджана - Ильхам Алиев, Сербии - Александр Вучич, Украины - Петр Порошенко и лидер непризнанной Турецкой республики Северного Кипра Мустафа Акынджы.

Р
Русин

Най иде картавий лісом

О
останньому

хибить твойим газдам кремльовським,УЛУМІНОВИЙ.

С
Сріберньій

Тота там ищи хибить - Климпуш-Цинцадзе ......

P
pityu

дуже хочемо в NATO!

Б
БЕре

то що, в Берегові буде свіжа розмітка??

Читайте також