Де і як українці купують речі в період карантину?

10
0

Пандемія коронавірусу застала зненацька жителів багатьох країн всієї планети. Вимушені карантинні заходи привели до того, що більшість магазинів непродовольчих товарів закриті. У тому числі це і магазини з одягом, великі торгові центри і аутлети.

Але що робити, якщо вкрай необхідно все ж оновити свій гардероб? Де в такому разі купувати одяг? За допомогою експертів сервісу покупки і продажу речей в інтернеті Shafa.ua ми вирішили розібратися докладніше в тому, де ж українці купують одяг в період карантину.

Які інтернет-магазини вибирають українці?

Купівля та продаж одягу онлайн стали популярними вже дуже давно, ще задовго до пандемії і карантинних заходів. Але сьогодні вони також актуальні як ніколи, а тому багато інтернет-магазинів з продажу речей та інших товарів процвітають по максимуму. Серед таких інтернет-магазинів середньостатистичні українці звертають особливу увагу на мультибрендові сайти, де можна знайти одяг від різних марок. Як правило, це європейські або турецькі виробники типу Primark, Esmara, Tchibo, TU, ZARA, Bershka, Stradivarius, H&M, Next, Atmosphere, Esprit, Dorothy Perkins і багатьох інших.

Які особливості доставки з інтернет-магазинів?

Інтернет-магазин може бути і офіційним сайтом якогось одного конкретного бренду, але, як правило, це закордонні сайти, і одяг, відповідно, буде відправлятися з-за кордону. Це може зайняти більше часу, ніж передбачалося. Багато українців відзначили, що через закриття більшості кордонів для пасажирських перевезень, вантажні теж стали більш тривалими і повільними. Ще більше часу займає доставка товарів з азіатських інтернет-магазинів типу Ali Express або Tao Bao, а багато хто ще й не ризикує замовляти речі з Китаю, пам'ятаючи, що пандемія коронавірусу почалася саме в китайській провінції.

Популярна альтернатива офіційним брендовим і мультибрендовим сайтам

Щоб не виникало складнощів з доставкою товарів, більшість українців в період карантинних обмежень вибирають товари в своєму регіоні або в межах країни. Адже багато перевізників, такі як Укрпошта, Нова Пошта та інші, продовжують працювати, здійснювати перевезення та обслуговувати клієнтів. Але, на жаль, офіційних сайтів і розкручених вітчизняних марок у нас зовсім небагато, а тому величезною популярністю користуються маркетплейси.

Це — дошки оголошень, де виставляють свої товари приватні продавці. Прикладом такого маркетплейсу може послужити платформа інтернет-торгівлі Shafa.ua. І це дуже зручно, так як тут можна знайти одяг за найнижчими цінами, не тільки новий, але й вживаний. Можна знайти фірмові оригінальні речі відомих брендів, навіть люксових. Але так як ці речі були у вжитку або з якихось причин не підійшли їх власнику, то й придбати їх можна з істотною знижкою від первісної вартості.

Як саме купувати одяг на маркетплейсах?

Що стосується покупок речей на таких інтернет-дошках оголошень, тут експерти порталу Shafa.ua — як продавці, так і покупці — дають кілька корисних порад.

  1. Зареєструйтеся на порталі. Найкраще завести власний акаунт на маркетплейсі. Це дасть можливість і купувати, і продавати речі. А ще — підписатися на новини і першими отримувати повідомлення про найкращі акції і гарячі розпродажі, про нові товари, про зміну цін на обрані речі і т.д.
  2. Вибирайте товар за власними налаштуваннями. Багато маркетплейсів мають дуже зручні фільтри, за допомогою яких можна вибрати те, що дійсно необхідно. Досить зайти в потрібний розділ каталогу та налаштувати фільтри за вартістю, станом, брендом, розміром і навіть за кольоровою гамою.
  3. Зв'яжіться безпосередньо з продавцем. Для придбання товару досить зв'язатися безпосередньо з продавцем і обговорити умови оплати і доставки. При листуванні можна дізнатися всю необхідну інформацію про товар, попросити додаткові фото і навіть обговорити можливу знижку.
  4. Вивчайте інформацію про продавця. Будьте обережні і не поспішайте відразу ж пересилати на карту передоплату за товар, який сподобався. Подивіться тривалість реєстрації продавця на сайті (чим довше, тим краще), а також відгуки. Адже кожен покупець може залишити абсолютно правдивий і прозорий відгук про здійснену угоду.

Ці поради експертів допоможуть вам придбати одяг, не виходячи з дому, абсолютно безпечно і дуже вигідно!

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також