Дедлайн вже близько: за останню добу закарпатці розмитнили 341 "євробляху"

8
9

Загалом, від початку дії нових нових митних правил, закарпатці оформили 6383 автомобілів з єврономерами, чим поповнили бюджет країни на 404,5 млн гривень.

Як розповіли в ДФС у Закарпатській області, з понад 6 тис "євроблях" – 1744 – автівки, які перебували у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.

За такі автомобілі водії сплатили майже 110 млн грн митних платежів, в тому числі майже 15 млн грн – добровільних внесків.

Загалом, від початку дії нових нових митних правил, за пільговим тарифом закарпатці оформили 6383 автомобілів з єврономерами, чим поповнили бюджет країни на 404,5 млн гривень.

Як раніше повідомляло Mukachevo.net, 22 лютого спливає термін пільгового періоду розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією по коефіцієнту 0,5). Після цього часу власники таких автівок будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою.

Нагадаємо, ще на початку листопада, Верховна Рада підтримала законопроект по ніби зменшенню акцизного податку при розмитненні автомобілів на іноземній реєстрації.

Mukachevo.net публікувало загальну формулу розрахунку акцизу: базова ставка (акцизний податок) множиться на коефіцієнт двигуна (потужність двигуна ділиться на 1000) та вік машини (береться до уваги повний календарний рік).

Коментарі

Ю
ю

давайте і дороги бульдозером на...й переорати, і екологічна обстановка покращиться, і ходити пішком легше буде... Фігею від логіки деяких біологічних істот

КЙ
кочало йовжі йовжійович

Рем исе постив и на укроправді. Дописувач загальнодержавного маштабу, л...но собачоє

РІ
Рем і Бобер

ось через таких я Ви двоє,так і живемо....незнаю чи є ще май продажні люди як ви,то з вас всьо і починається....підготовлюєте уже народ помали подивитися як відреагують на пакращення! надіюсь продалисьтеся подороже!!

Р
русин

Це шавка южаніна зробила дембельський подарок своїй банді,коли за новий "кубик"-250 євро,а за мою 22-річну-3125! А не пішли би ви на йух!

Ч
читач

не густо назбирали до бюджету.

В
Водій

Я то вже куплю авто в європі і розмитню коли пройдуть вибори. Кажуть що буде дешевше.

Г
Гройсман

Цікаво які добровільні внески?

Б
Бобер

Наші євробляхери завжди нарікають: "Подивіться - в Європі авто коштує 1000-2000 у.о. та ще при їх рівні доходів". Згоден. Але є й інша сторона медалі: наприклад, в Німеччині кожен автовласник несе немалий фінансовий тягар щорічних податкових витрат на утримання свого авто. А більшість наших євроблях - як показують дані розмитнених авто - віком 15-25 років. Якди уряд ввів екоподаток на таків авто на рівні 15000-20000 грн в рік - думаю бажання купувати такі євробляхи у нашого піпла би поубавилось.

Р
Рем

В Ужгороді: населення 120 тис., автомобілів - 40 тис., в т.ч. євробляхи -13 тис. дорожна інфраструктура - з 18 століття. основна причина перенасичення Ужгорода транспортом: велика кількість доступних авто в ціновому діапазоні 1000-3000 долларів (насамперед - євробляхи) В цілому все це = екологічний колапс (хвороби дихальних шляхів, в т.ч. онкологія, зашкалюють). Надіюсь, що уряд забезпечить після травня санкційну частину по відношенню до нерозмитнених євроблях і вилучить з доріг в Ужгороді хоча б 6000-7000 євроблях.

Читайте також