Деякі країни відмовляються приймати від українців біометричні паспорти

12
17

Візові центри деяких посольств країн шенгенської зони відмовляються приймати від громадян України біометричні документи для оформлення віз.

Про існування такої проблеми повідомляють експерти, також її визнають дипломати. 

"На сьогодні за біометричними паспортами неможливо відкрити шенгенські візи. Проблема в тому, що кожне консульство повинно мати при собі фізично бланк біометричного паспорта. Однак з МЗС в посольства не передано достатньої кількості паспортів, щоби посольство могло звірити (зі зразком) і перевірити, чи це справжній  паспорт", - заявив голова правління Українського інституту міжнародної політики Ростислав Томенчук в понеділок на прес-конференції у УКМЦ.

Він зазначив, що деякі посольства вже отримали необхідні зразки. "В МЗС знають про цю проблему. За нашими даними, МЗС має вирішити її протягом тижня", - повідомив експерт.

В генконсульстві Польщі у Львові підтвердили, що протягом тривалого часу не ставили візи у документи із біометрикою.

"Паспорта дуже хороші, але виникла проблема з тим, що їх потрібно було спочатку ратифікувати - цей біометричний паспорт потрібно було показати іншим державам для того, щоб вони його визнали. Також представити консульським установам", - розповів генконсул Польщі у Львові Ярослав Дрозд, якого цитує Укрінформ.

"Адже ми не можемо поставити візу лише тому, що бачили зразок паспорта в газеті", - зазначив дипломат, додавши, що генконсульство вже розпочало приймати документи, але отримати візу у такий паспорт буде можлливо не раніше, ніж за два тижні.

Як відомо, Україна від 12 січня розпочала оформлення біометричних паспортів громадянина для виїзду за кордон.

Коментарі

Д
друг

Обережно! Не дайте себе обдурити крадiю та аферисту!!! Шолтiс Юлiй Людвикович, який мешкае в Закарпатськiй областi мiстi Мукачево по вул. Берегiвськiй буд. 28, кв. 15 (тел. домашнiй4-41-41, моб. – 0995061005) зарекомендував себе, як Людина що здатна на шахрайство, обман а також крадiжку. Дуже небезпечна людина – лицемiр, мае аморальнi задатки. Постiйно пропонуе послуги на виконання ремонтних робiт в будiвлях, спорудах та помешканнях, а потiм намагаеться обдурити, а кошти привласнити I розтринькати на свiй розсуд. Йогобатько Шолтiс Людвик Людвикович I мати Шолтіс Габрієлла Іванівна синка покривають та створюють йому всi умови для можливостi творити беззаконня. Попереджаю всiх на майбутне – це дуже небезпечнi та лицемiрнi люди. Будьте обережнi при спiлкуваннi I особливо коли будете мати з ними якусь справу.

7
77

у листопаді 14року за простий загран я платив 800грн у мукачеві, робили десь 40днів! йсе без черги.. а якщоб стояв в черзі та казали що на два місяці вперед вже всьо занято!

1
111

Місяці два тому в ужгороді дававим 2400 за тиждень зробили, но то простий загран паспорт

4
45

давно давним!! ІЗ ЄНУАРА МІСЯЦЯ давно давним!! УЖЕ І НИПОню КОЛИ ТО БИЛО!!

Х
ххх

45-ты еще не учился когда я преподавал!!!

Х
ххх

это для тебя новость на счет биопаспорта-Я ТЯ ПОЗДРАВЛЯЮ!!!это уже они давно есть!!!или ты с лопухова?перестань дрыганить!!!

Х
ххх

45.ты то сама поняла что на писяла?

4
45

так 1200 ИЗИРІВ ЧИ 2 ТИСЯЧІ ИЗИРІВ!! ТИПИРЬ ЦИ 3 РОКИ НАЗАД!! НО КАЗКА ДОБРА КОЛИ КУРТА!! БІОМЕТРИЧНИЙ НАЧАЛИ ВИДАВАТИ МІСЯЦЬ ТОМУ!! А ЯК ТИ МІГ ХХХ ху..хто!!! МІСЯЦЬ УЖЕ ЧИКАТИ КІТЬ МІСЯЦЬ БУДЕ ДИСЬ ЧИСЛА 12 ЛЮТОГО ТО ЛЕМ ТИ НИБОРАЧЕ ЗНАЄШ!! ІДИ УЙБИ ПОГАРЧАТКО ВИНА МОЖЕТЯ ТЛУМ ПРОЙДЕ!! БУДЬ ЗДОРОВ (ва)!!

Д
Дааа

уже ся начав безвізовый режим не давуть вообще візи а з літа вообще перестануть давати візи

Х
ххх

У НАС СЕЙЧАС НЕ БЕРУТ МЗДУ-А ГРЕБУТ

Х
ххх

45-ДУРАЧКА НЕ КОСИ-ТЫ НЕ ТОЛЯН С ЧИКОША!!!

Х
ххх

1200 ПЛАТИЛ ЛИЧНО!!!3 ГОДА НАЗАД.А СЕЙЧАС СКОРЕЕ ВСЕГО 2000!!КУРС ТО КАКОЙ

4
45

це мукачево!! де ти платив 2000 ГРИВНІВ ЗА ПАСПОРТ!!! ТИ КОГО ТУТ РОЗВОДИШ!!!!

Х
ххх

НА счет угля.это уже реально вообще получается.я думал что во львовской области все зомби.оказывается-нет.а в луцке на подшипниковым заводе(грузчики)настоящие зомбанутые!!!номера когда увидели закарпатские-как у быков перед убоем были-ЖАЛОВАЛИСЬ КАК БЭНДЭРЫ КОНЧЕННЫЕ-ПРОТИВНО СТАЛО!!!ВАМ РЕБЯТА ГАЛЬЮНЫ ЧИСТИТЬ БЫ ПОЛЬСКИЕ-СКОТЫ ВЫ-НЕНАВИЖУ ВАС СКОТОВ!!!

П
Простак

Це "українська акція" на зразок закупівлі вугілля з Південно-Африканської Республіки - некомпетентність "міністрів з Майдану" з ознаками лоббізму і корупції.

0
007

Цікаво,Порошенко їздить з новим паспортом?

М
Мукачево

Як спокон віків наживалися на людях так і наживаються.В телевізорі одне,вживу-інше.Хрінь собача що пишуть про ціни.2000грн і місяць чекати ,бо тіпа бланків нема.Сама зіткнулася з такою проблемою.

Читайте також