Декан факультету мистецтв у Кошице викрав "на спір" рідкісну картину (ФОТО, ВІДЕО)

36
0

У понеділок 4 березня вдень декан факультету мистецтв Технічного університету в Кошице Тібор Угрін викрав рідкісну картину з кафе Muse в центрі Кошице.

Але не знав, що при цьому потрапив на відеокамеру. Того ж дня соцмережі облетіло відео крадіжки. Викрадача одразу впізнали.

На відео видно, що злочинець спочатку ходить по кафе, озирається, чи хтось його не помітить, а потім швидко знімає зі стіни маленьку картину.

«Він, мабуть, пішов з нею в туалет, але я не знаю, як вони потім картину винесли із нашого закладу. Важко сказати, чи була вона у нього під футболкою, чи в сумці», – каже власниця кафе Катаріна Гедеонова.

Зниклу фотографію офіціантка помітила через півгодини. Власники повідомили про крадіжку в поліцію, оскільки картини художниці Герти Ондрушової є рідкістю, у галереях вони коштують близько тисячі євро кожна.

Того ж дня декану довелося повернути картину поліції. Тібор Угрін спершу стверджував, що це було парі, потім, що це був гепенінг із вигаданою концепцією, яка не має нічого спільного зі справжнім злочином.

«У будь-якому разі хочу вас запевнити, що хвилюватися немає причин. Хочу зазначити, що ніхто не постраждав і я не хотів нікого ображати. Я не хочу більше про це говорити», – написав у соцмережі декан.

Хоча власник кафе каже, що заяву з поліції забрали, оскільки крадій повернув картину, на практиці все не так просто. Поліція продовжує розслідувати справу.

«Ми продовжимо розслідування, незважаючи на те, що власник з’явився до відділу поліції і сказав, що залагодив питання. Наразі поліція збирає документи, які могли б допомогти належним чином з'ясувати, чому сталася ця подія. Тому наразі неможливо надати більше інформації», – повідомила речниця поліції Кошице Ленка Іванова.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також