Делегація Сенату Чеської Республіки навідалась до Мукачева (ФОТО)

8
0

В приміщенні міської ради Мукачева делегацію прийняв міський голова Андрій Балога.

Гості з Чехії навідались на Закарпаття, щоб познайомитися з поточними проектами співпраці та налагодити нові партнерські відносин.

Як додають в Мукачівській міськраді в складі делегації заступник голова Сенату Ян Горнік та сенатори Збинєк Лінгарт, Петер Голечек, Мілош Вистрчіл, Іво Валента, Посол Чехії в Україні Радек Матула.

Делегацію Сенату Чкської республіки у міські раді прийняв мер Мукачева Андрій Балога та перший заступник міського голови Ростислав Федів.


Ян Горнік зауважив, що чехів єднає із Закарпаттям чимало особистих та навіть сімейних контактів, й сенатори прагнуть до посилення співпраці та переведення її на вищий щабель. Можливо налагодити співпрацю на рівні органів місцевого самоврядування, а також цікавить чехів й пряме авіасполучення Ужгород-Прага. Мілош Вистрчіл, в минулому гетьман краю Височина, який і започатковував співпрацю з нашим краєм, вважає Мукачево потужним економічним центром, і це фіксується якістю життя населення, висловив готовність до впровадження спільних проектів з містом.

В свою чергу Андрій Балога повідомив, що свого часу у партнерстві з чехами оновлювалися два дитсадки міста та впроваджено викладання чеської мови в одній з шкіл міста. Наразі фонд «Віза» більше працює з депресивними районами області, які цього більше потребують, ніж міста. Міський голова висловив бажання тіснішої співпраці в обміні досвідом у сфері соціальних послуг, медичного забезпечення.

Опісля делегація відвідає Мукачівського НВК №6, де облаштований клас з викладанням чеської мови та проведе зустріч із представниками чеських земляцьких товариств клубу Т. Г. Масарика та Спілки чеської культури ім. Яна Амоса Коменського.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також