День Добросусідства України зі Словаччиною: пісні, танці та меморандуми про співпрацю (ФОТО)

8
0

Вчора, 13 травня, на словацько-українському кордоні, у міжнародному пункті пропуску «Малий Березний-Убля» урочисто відзначили День Добросусідства -2017.

Після виступу духового оркестру Ужгородського державного музичного училища імені Дезидерія Задора, який виконав виконав Гімни України, Словаччини, та Євросоюзу на сцені виступили посадовці.

Одразу після привітань розпочалась урочиста церемонія підписання документів, пише прес-служба облради.

Найперше - Виконавчого протоколу до Меморанду про співпрацю між Пряшівським самоврядним краєм, Кошицьким самоврядним краєм, Закарпатською обласною державною адміністрацією, Закарпатською обласною радою на період з травня 2017 року по травень 2018 року, який скріпили своїми підписами Петер Худік, Геннадій Москаль, Михайло Рівіс.

Аналогічний Виконавчий протокол до Меморандуму про співпрацю із Кошицьким самоврядним краєм підписали Зденик Требуля та перші керівники Закарпаття.

Відбулося підписання угоди про співробітництво села Пчолине зі Словаччини та село Гребля з України. Цю місію виконали сільський голова села Гребля Іршавського району Закарпатської області Володимир Галас та староста села Пчоліне Пряшівського самоврядного краю Міхал Грню.

Було підписано ще один документ про співробітництво села Русковце зі Словаччини та Худльовської сільської ради України.

Після завершення офіційної частини, учасники делегацій під чудові народні пісні українською та словацькою мовами та запальні танці оглянули палатки Кошіцького та Пряшівського самоврядних країв, а також районів Закарпаття, оцінили смачні страви, напої.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також