День народження в Замку

6
0

Закарпатський краєзнавчий музей відсвяткував 65-ліття

У вихідні ужгородці й гості міста привітали зі святом... Ужгородський замок! Візитівці обласного центру, а точніше Закарпатському краєзнавчому музею, який розташовано в фортеці влаштували бучний день народження. Звичайно, для споруди з історією в декілька сот років 65 – дата суто символічна. Але все-таки це добрий привід улаштувати чудове свято й потішити дорослих і малих казкою під назвою День Ужгородського замку.

Як і годиться, на урочистостях було все: співи, танці, лицарські бої, баскі коні, повітряні кульки, частування й багато гостей. На кожного, хто завітав сюди, чекали цікаві розваги. Можна було повправлятися у гончарстві, ковальстві, проїхатися ровом на коні, а то й просто пошукати собі гарні автентичні пацьорки, оригінальну кераміку чи єврейську вишивку. З самого ранку до вечора на доріжках парку вирував ярмарок народних майстрів. У заслуженого майстра народного мистецтва Андрія Гіді за день розкупили майже всю кераміку. Тарелі, глечики, бутлі припали до душі не тільки дорослим, дітвора тішилася крутобокими свинками-скарбничками.

Глядачі могли насолодитися всіма барвами закарпатського народного мистецтва, адже в рамках свята проходив також етнофестиваль. На сцені виступили всі представники Закарпаття: лемки, гуцули, роми, угорці, румуни. Але ж бо не тільки на сцені можна було споглядати за танцями й співами. Граф і графиня, які зустрічали гостей, запросили всіх до великого хороводу, щоб протанцювати так замковими доріжками.

Всі охочі також могли безкоштовно оглянути експозиції й виставки краєзнавчого музею. Ну а геть ліниві мали змогу посмакувати овечим сиром, який просто неба варили гості з Великого Бичкова.

Трохи намагалася зіпсувати свято погода: час од часу починав накрапати дощ, а ближче до вечора відшуміла справжня злива. Та попри все це День народження в замку вдався на славу. Свято пройшло на такому хорошому рівні завдяки Закарпатському регіональному відділенню Україн­ського союзу промисловців та підприємців.

Яскравою крапкою урочистостей стала остання атракція. Гостям роздали повітряні кульки, і в один момент похмуре дощове небо заграло сотнями веселкових барв, відтак усі відпустили накачані гелієм сфери й побажали замку щасливого довголіття.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також