День русина у Мукачеві відзначили ходою з прапорами та концертом (ФОТО, ВІДЕО)

48
8

Для відзначення свята до Мукачева приїхали русини із Словаччини.

Святкування Дня русина у Мукачеві розпочалось зі збору всіх бажаючих взяти участь в урочистій ході біля драмтеатру на центральній площі Кирила і Мефодія.

Молодь, одягнута в національні русинські костюми, спільно з іншими долучилась до урочистої ходи з покладання квітів до пам'ятника Олександру Духновичу. 

Гостей та учасників ходи привітав голова ГО "Русинський край" Микола Бобинець.  

Опсіля, святкування продовжилось у Мукачівському драмтеатрі, де проходить концерт. 

Читайте також, як русини фестивалили на "Червоній ружі" у Мукачеві

Коментарі

КВ
Ковтун Василь Дмитрович

До 18:07. А шо болгари уже не словяни, у них не такий прапор. Франція, Голандія, Люксембург це истинні словяни, у них цвіта червено-біло-модрі.

Д1
До 15.50,17.33,18.07

Хлопці із московії успокійтеся , што вам до Європейських держав . Як із Кадировим будете ся справляти , ото вас має колисати .

АЧ
А чогу прапор

А тогу Русинський прапор триколор, бо то суть цвіта слованські.Доста побзерати на прапори Чеська, Словенська, Сербська, Хорватська та й иних слованських держав всягде біла, червена з модров, том і Русинський є слованським.Лем окраїнський стойить собі окремішно, но на то вна й Окраїна.

В
Вариш

Націоналіштам, ги паскудному нанцорови, фурт дако мішає - мацкалі мадярьі, "політичні русини"...

R
rem

Написав з малої букви - сьогодншня москва - це злочинці в світовому масштабі, але запаревальні галичанські нацики - це взагалі нечисть, яку потрібно було вже давно простерелізувати.

5
5005

А чогу прапор триколор маскальський, має бити наш прапор - русинів !

Д1
до 13:32

А що це ти кацапський прихвостень написав назву столиці московії із малої букви . Ти тупий , ци ще не похмелився , ПУТРІОТ .

R
rem

Якшо галичанські п-дари заперевальні і далі будуть притісняти русин і їх прагнення до самостійності в складі України, то нехай не дивуються, що москва з ними зробить те саме.

Читайте також