День учителя: в першу неділю жовтня закарпатці вітають педагогів

30
3

В першу неділю жовтня відзначають День учителя: історія, традиції та подарунки в цей день.

День вчителя в Україні традиційно відзначають у першу неділю жовтня, Всесвітній день учителя - завжди 5 жовтня.

Свято всіх педагогів було засноване в 1994 році за рішенням ЮНЕСКО і Міжнародної організації праці. В Україні в 2018 році День вчителя відзначають 7 жовтня.

Це свято кожного року відзначають в першу неділю другого осіннього місяця. Офіційно дата святкування Дня вчителя була заснована спеціальним Указом президента України в 1994 році. Всесвітній день вчителя завжди відзначається 5 жовтня. Цьогоріч він припадає на п'ятницю.

У навчальних закладах України прийнято вітати вчителів напередодні їхнього професійного свята - тобто до вихідних, у п'ятницю. У цьому році це 5 жовтня, що співпадає зі Всесвітнім днем вчителя.

Традиції святкування Дня вчителя

Існує незвичайна традиція, коли на День вчителя в Україні педагоги обмінюються зі своїми учнями ролями. Тобто в школі влаштовують день самоврядування, коли старшокласники самі проводять уроки у молодших класах. Крім того, на честь цього свята скорочують навчальний день і після уроків для вчителів учні виступають з привітаннями і концертом

Що подарувати на День вчителя

Існує маса варіантів, як привітати вчителів у їхнє професійне свято. Ми підібрали найкращі подарунки на День вчителя:

  • квіти;
  • вітальні листівки від усього класу;
  • предмети декору або сувеніри;
  • флешка;
  • навушники;
  • книга.

Коментарі

1
123

А до 1994 року Дня учителя не було? Дивно, що ще не добралися і до цього свята та не "декомунізували" і не перенесли на грудень, наприклад, аби не так як раніше.

R
Rem

Привітання на хліб не намастиш: при курсі доллара вже 28 грн та практично європейських цінах на всі товари (комуналка, продукти, бензин, лікування тощо)-приблизно 200 долларів зарплата на ставку середнього вчителя - це вирок цій державі. Така держава об'єктивно - довго не протягне.

З
закарпатець

один день у році, коли вчителів не лають і не обливають брудом. Дивний ми нарід, спочатку плюємо в криницю, а потім думаємо як з неї напитися?

Читайте також