Депутат селищної ради вимагав по 50 гривень

7
0

за оцінку збитків від повені

Під час стихії селище Тересва Тячівського району на Закарпатті постраждало від води та мазуту. Він досі залишається на стінах будинків та на меблях місцевих жителів.



— Недалеко від нашого будинку раніше був деревообробний комбінат, — розповідає 48-річна Ганна, мешканка багатоповерхівки. — Там стояли бочки з мазутом. Після того, як 51 відсоток акцій комбінату викупив народний депутат Нестор Шуфрич, їх порізали та продали. Під час повені мазут, який залишився на дні бочок, вода понесла в наші квартири й городи. Якби зараз Шуфрич прийшов, ми його тут розірвали б.



Ганна Данилич, 50 років, сидить на лавці біля п’ятиповерхівки. Каже, що в квартиру заходить лише увечері, бо в ній і досі сморід.



— Я торік взяла м’яку мебель у кредит. Тепер вона вся в мазуті. Не відчищається, — жінка втирає сльози хустиною. — На компенсацію нам дали 5 тисяч гривень. А мені, щоб зробити ремонт, треба щонайменше 20.



Її 26-річна донька Леся проводить у квартиру на першому поверсі. На стінах та меблях чорна смуга від мазуту на висоті приблизно метр. Підлога здулася.



— Якби раніше поставили нормальну дамбу на Тисі, то такого не було б, — каже Леся.



Дамба буде готова наступного року, зазначає начальник обласного управління водного господарства Володимир Чіпак. Її будівництво обійдеться в 17 млн грн.



— Говорять, наші втрати не будуть повністю компенсовані, бо є люди, які більше постраждали, — розповідає 65-річна Маргарита Михайлівна із Тересви. — Я відмовилася б від грошей, якби знала, що вони справді підуть тим, хто залишився без будинків. А так чиновники знову покрадуть.



Люди обурюються, що після повені депутат селищної ради Степан Голубка вимагав у них по 50 грн інспекторові, який оцінював ступінь пошкодження майна. У Закарпатській облдержадміністрації кажуть, що прокуратура порушила проти нього кримінальну справу.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також