Дермокосметіка: оптимальне поєднання косметичних і фармацевтичних властивостей

26
0

Певна тенденція спостерігається на косметичному ринку вже кілька років: знання в області дерматології та косметики об'єднуються, перетворюючись в постійно розширюється область між фармацевтичними та косметичними засобами догляду.

Такі терміни, як дермокосметіка і космецевтика, показують, що косметика просувається в область фармацевтики з головною метою: зробити шкіру споживачів краще.

Особливо актуальні ці кошти для тих, хто стикається з певними проблемами шкіри. У широкому асортименті така косметика представлена на сайті інтернет-магазину «Ватсонс»: www.watsons.ua/ru/dermatokosmetika/dlya-problemnoy ....

Що лежить в основі формул дермокосметики

Перевага космецевтіки полягає в тому, що більшість інгредієнтів вже багато років використовуються в дерматології і, таким чином, були ретельно протестовані фахівцями і довели свою ефективність. Серед поширених активних компонентів представлені:

  • Алантоїн використовується при подразненні і надмірної сухості.
  • D-пантенол забезпечує підвищення вологості шкіри і її розгладження, збільшення швидкості ділення клітин, придушення сверблячки, антибактеріальну дію.
  • Екстракт ехінацеї сприяє загоєнню ран і імунної стимуляції. Широко використовується в засобах для боротьби з куперозом, розацеа і періоральний дерматит.
  • Зелений чай підсилює мікроциркуляцію крові.
  • Екстракт гамамелісу має протизапальний ефект, сприяє загоєнню ран. Поширений інгредієнт тоніків і лосьйонів.
  • Гіалуронова кислота покликана розгладжувати зморшки, утворюючи еластичну плівку вологи.
  • Ромашка знімає роздратування, виконує заспокійливу функцію.
  • Саліцилова кислота ефективна в боротьбі з акне, для видалення бородавок, має протимікробну і кератолітичну дію.
  • Кислота вітаміну А (не використовується в звичайній косметиці) відповідає за регенерацію шкіри, хімічний пілінг, лікування акне. Використовується для освіти нового колагену і регенерації атрофической шкіри, а також проти прищів і ороговілих станів.

Дозування активних інгредієнтів в косметиці зазвичай нижче, ніж в фармацевтичних продуктах. Проте спеціальні косметичні формули дозволяють дермокосметіческой продуктам обходитися лише частиною фармацевтичної концентрації активних інгредієнтів, і при цьому проявляти таке ж ефективне дію.

Дермокосметіка користується все більшим попитом, оскільки все більше людей виявляють, що у них ніжна шкіра і вони чутливо реагують на звичайну косметику. Перехід між відходом, профілактикою і лікуванням відбувається плавно, і багато речовин використовуються як косметично, так і дерматологічні активні інгредієнти. В кінцевому підсумку косметика і дерматологія переслідують одну і ту ж мету - отримання здорової, фізіологічно неушкодженої шкіри.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також