Держава перелічить зірки на українських готелях

9
0

Державна служба туризму і курортів Міністерства культури та туризму України перегляне стандарти сертифікації українських готелів. Про це повідомив заступник голови Держслужби туризму і курортів Міністерства культури та туризму України Дмитро Заруба в ході круглого столу "Підготовка готельної інфраструктури до проведення в Україні Євро-2012 - на рівень європейських стандартів".

• За його словами, планується внести зміни до державного стандарту «Класифікація готелів», узявши за основу європейський стандарт Hotelstars Union;

• Європейський стандарт Hotelstars Union було прийнято 14 грудня 2009 року в Празі членами асоціації HOTREC – Швецією, Німеччиною, Австрією, Швейцарією, Угорщиною, Нідерландами та Чехією. Він включає 270 пунктів вимог до готелів, частина з яких є обов`язковими, а частина носить рекомендаційний характер. При цьому готель набирає певну кількість балів, залежно від відповідності вимогам, згідно із загальним числом яких визначається його зірковість;

• Внесення змін до системи сертифікації готелів має сприяти підвищенню прозорості та розвитку української туристичної індустрії. Адже сьогодні реальна якість обслуговування в українських готелях значно відстає від їх задекларованої зірковості.

• Відвідувачі, що приїжджають до України, можуть залишитися невдоволеними не лише готелем, але і країною в цілому, яка не здатна забезпечити елементарний контроль над суб’єктами господарської діяльності на своїй території. Звісно, це не сприяє залученню нових туристичних потоків до України та негативно впливає на стан галузі та економіки в цілому. Тому ухвалення відповідних змін до законодавства є вкрай актуальним, особливо враховуючи наближення Євро-2012.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також