Державна корупція в дії: аби подати документи на загранпаспорт в Ужгороді слід чекати 1,5 місяці

33
12

В Ужгороді продовжується небачений ажіотаж навколо отримання закордонних паспортів, що розпочався ще на початку року (див. відео). Мешканці обласного центру, які планують отримати документ, що дозволяє виїзд за кордон, натрапляють на величезні черги.

Для того, аби лише подати необхідні документи на виготовлення паспорта люди змушені чекати тижнями. Схоже, що у міграційній службі успішно впроваджується призабута корупційна схема - тих, хто чекати не хоче може пришвидшити процес за потрібну суму. 

"Приїхали зранку з чоловіком до Головного управління ДМС на вул. Грибоєдова, 12, щоб здати документи на виготовлення закордонного паспорту. ... Просто так, з вулиці, до кабінету не можна протрапити, виявляється що "тут по запису"! (Жодним документом цей "запис не регламентується"). У хлопчини який записує в чергу, нам вдалося записатися, і це приблизно 1,5 місяці очікування та щоденного відмічання в черзі (а хто ходить на роботу тим що робити?).

Між собою люди говорили про те, що якщо терміново - ціна питання 1500 грн. (однозначно це хабар і кому давати ще треба вияснити).
Пропускна спроможність - 10-15 чоловік в день", - ділиться у мережі Facebook ужгородка А.

У Державній міграційній службі кажуть, що їхній експеримент з попереднім записом заявників та видачею талончиків завершився невдало. Тому нібито віддали цю справу у руки самих людей, які нібито самостійно складають живу чергу. Отже, і скаржитись нікому. Натомість у консульских установах в Ужгороді система чомусь працює - люди отримують відповідний талон на певне число, і черг не виникає...

"Про яку країну без корупції можна говорити?", - а це риторичне запитання ужгородки залишається наразі без відповіді.

Мукачево.net

Коментарі

П
Пашпорт

Мля, через рік поновлювати...

В
Варошський

А нашто вам заграничний паспорт?! Треба дома сидіти, хто буде на Беніних заводах робити!

М
Мукачівка

Керівництво меграційної служби за свої дії при Януковиче та і теперішні потребує ОБОВЯЗКОВО люстрації.

Г
громадянин

А в мукачеві черга для подачі документів на паспорт більше 2,5 місяців! Можна і за місяць за 1500грн. Це ж мукачево, детка! Домовився у Львові: зроблять за місяць без переплат. Ціна стандартна.

Й
йойо

вси пишуть так хреново стало жити но коли дивишся новини вси вкамеру говорять украина сама липша держава.

З
Знаток

В день можна максимум прийняти 20-40 чоловік (на кожного йде близько півгодини). Було б доцільно якби просто був запис у чергу, наприклад, на тиждень-два не більше. Але для цього потрібно виділити одну-дві людини, які б цим займались. Тим більше, не всім потрібні біометричні паспорти. А зараз перед літом дітям потрібно оформлювати документи. Жах що очікує як самих подавачів документів, так і працівників цієї установи! P.S.А більш старого відео не змогли знайти в інтернеті?

Л
люстрацию!

ПАСПОРТ ЖДУ УЖЕ ТРЕТИЙ МЕСЯЦ!!!!каждый раз говорят прийти через неделю.....

ПЩ
Поки ще чесна людина

Покарати всіх від самого вверху до низу кляті чиновники.

К
кузя

2100 грн. 15 хв на фото і через 14 днів забираєте паспорт, Україна рідна мати не вкрадеш не будеш мати !

Я
яцик

все робиться для того щоб люди давали мзду

В
вуйко

корупціонерам люстрацію якщо не можуть організувати роботу - замінити такими хто зможе

Г
гуцул

жити по новому.....................

Читайте також