Держгірпромнагляд перевіряв готовність канатних доріг Закарпаття до зими

12
0

Професійни огляд технічного стану пасажирських канатних доріг та витягів буксирних канатних, розташованих на території Закарпатської області, намагалися провести члени комісії, створеної на виконання вимог Держгірпромнагляду України.

За результатами обстеження комісією, до складу якої увійшли фахівці територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області, експерти держпідприємства «Закарпатський ЕТЦ», представники управлінь держслужби з надзвичайних ситуацій, молоді та спорту Закарпатської облдержадміністрації, державної бюджетної установи «Закарпатський регіональний центр з інвестицій та розвитку» встановлено наступне. Згідно з наданими ТзОВ «Альянс», ПП «Затишок», ПП «Боржавська Ялина», ТОВ «Київспортсервіс», відокремленим підрозділом «Ужгородська дирекція залізничних перевезень», ПП Цибеленко П.О. експертних висновків з проведених експертних обстежень і технічних оглядів, технічний стан, зокрема, пасажирських підвісних канатних доріг є задовільним.

Щоправда, придатні вони до подальшої експлуатації лише за умов суворого дотримання вимог Правил будови і безпечної експлуатації…   Крім того, під час перевірок державними інспекторами теруправління було виявлено численні порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці, що стало підставою заборони експлуатації ППКД на  ПП «Затишок», ПП «Боржавська Ялина» та ТзОВ «Альбатрос». Названим суб’єктам господарювання  видані обов’язкові до виконання приписи. При цьому слід відзначити, що на момент інспектування  пасажирські підвісні канатні дороги, крім ПП «Затишок», ще не використовувалися...

Комісією, у межах компетенції,  вивчено  також технічний стан   витягів буксирних канатних ТОВ «Київспортсервіс», ТОВ «Боржавські Полонини», П.П. Цибеленко П.О., ТОВ «Драгобрат», ПП Карабін В.В., Лижний центр «Поляна», ТОВ «ПП МЕД РЕСТ», ТОВ «Подобовець-2000», СТК «Синяк», ПП Зленко В.С., ПП Хохол В.І., ТОВ «Водограй», ПП «Затишок», ТОВ «Шому-тур», ПП Рябець В.М. і ПП «Боржавська ялина».     

Аналіз наданої документації (експлуатація витягів буксирних канатних на цей час не проводилася) засвідчив, що  технічна складова ВБК знаходиться у робочому стані, однак потребує суттєвого оновлення. Члени комісії також звернули увагу на необхідність розробки на державному рівні нормативного документу щодо безпечної експлуатації вищезгаданого обладнання.

ТУ Держгірпромнагляду Закарпаття

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також