Держгірпромнагляд провів перевірку Солотвинського солерудника

8
0

Управлінням Держгірпромнагляду по Закарпатській області проведено позапланову перевірку з розслідування причин аварійної ситуації, що склалася на ДП «Солотвинський солерудник» через прорив води у ствол «Вентиляційний» шахти №8 22 травня 2010 року.

У ній взяли участь в.о. начальника відділу організації держнагляду з охорони надр Держгірпромнагляду Сергій Сліпко, начальник державної гірничотехнічної інспекції в гірничодобувній промисловості Донецького гірничого округу Сергій Скрипка та заступник начальника державної інспекції з нагляду за охороною надр Територіального управління Держгірпромнагляду по Донецькій області Олександр Горєлов.
Як зазначив начальник відділу організації державного нагляду за об’єктами підвищеної небезпеки Управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області Ігор Мягкий, під час перевірки виявлено невиконання керівництвом ДП «Солотвинський солерудник» десяти пунктів трьох раніше виданих приписів. Крім цього встановлено, що біля ствола «Вентиляційний» шахти №8 утворилося карстове провалля об’ємом 300м. куб. Це призвело до руйнування армування ствола та унеможливило його експлуатацію. Перевірка також виявила відсутність узгодженої з органами гірничого нагляду програми розвитку гірничих робіт на 2010 рік та погодженого у встановленому порядку проекту консервації шахти №9. Спуск людей в гірничі виробки ДП «Солотвинський солерудник», крім спеціалістів, зайнятих у забезпеченні життєдіяльності підприємства та ліквідації аварії, призупинено до усунення виявлених порушень, наголосив Ігор Мягкий.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також