Держгірпромнагляд виявив 515 порушень у “Закарпатгазі”

14
0

під час перевірки 163 об`єктів газопостачання

Територіальне управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області перевірило готовність до роботи в осінньо-зимовий період 163 об’єктів газопостачання, підпорядкованих ВАТ “Закарпатгаз”.

- Під час перевірки працеохоронцями  виявлено 515 порушень нормативно-правових актів з охорони праці та безпечної експлуатації газово-розподільних пунктів(ГРП і ШГРП) та видано 43 акти, - підсумував зроблене головний державний газотехнічний інспектор Державної інспекції охорони праці та промислової безпеки Віталій Ляхович. – Призупинено також роботу 1 ГРП та 4 ШГРП, 5 запобіжно-скидних клапанів, 2 запобіжно - запірних клапанів, 22 манометрів, 7 опалювальних котлів, 1 трасошукача. Наразі усунено 366 з виявлених порушень.
Серед характерних порушень: обхід ГРП проводиться з порушенням нормативних термінів; відсутні режимні карти по ГРП “Ужгород”; ГРП недоукомплектовані засобами пожежогасіння та комплектами інвентарних заглушок, в окремих із них вибиті вікна та двері. Ці упущення не завжди є кому виявляти, адже служби підземних газопроводів та споруд на них укомплектовані обслуговуючим персоналом наразі на 70 %.
Довідка:ВАТ “Закарпатгаз” – монополіст у  сфері надання послуг газозабезпечення в регіоні. Господарство його, більшість об’єктів  якого мають чи не піввікову історію, потребує планової заміни з метою оновлення.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також