Держпакети "Закарпатобленерго" пропонують продати

11
0

Фонд держмайна України пропонує серед перших виставити на продаж держпакети акцій енергопостачальних компаній "Київенерго", "Донецьк-", "Закарпаття-", "Чернівці-" і "Вінницяобленерго".

За його словами, таку пропозиція про розміщення акцій ФДМ подав на розгляд до Кабінету міністрів.

Співрозмовник агентства також нагадав, що плановані до продажу в 2011 році держпакети акцій 11 енергокомпаній планується виставляти трьома групами. Дві перші групи будуть сформовані у складі однієї генкомпанії ("Західенерго" або "Дніпроенерго") і трьох-чотирьох обленерго кожна, а в третю увійдуть тільки обленерго.

Як повідомлялося, уряд розпорядженням №310 від 11 квітня затвердив держпакети акцій енергокомпаній, які підлягають приватизації в 2011 році. Зокрема, планується продаж 25% "Дніпроенерго" і 45,1% "Західенерго".

Крім того, продажу підлягають 25% акцій "Київенерго", 45% "Крименерго" і "Чернівціобленерго", по 50% акцій "Вінниця-", "Дніпро-", "Закарпаттяобленерго", 40,06% в "Донецькобленерго", 25,99% в "Тернопільобленерго" і 21% "Черкасиобленерго" разом з 25%-м пакетом акцій цього підприємства, що належить підконтрольному державі ЗАТ "УкрЕСКО".

Національній акціонерній компанії "Енергетична компанія України" наразі належить 70,1034% акцій "Західенерго", по 50% +1 акція "Дніпроенерго" і "Київенерго", по 75% акцій "Вінницяобленерго", "Дніпрообленерго", "Закарпаттяобленерго", по 70% акцій "Крименерго" і "Чернівціобленерго", 65,06% акцій "Донецькобленерго", 50,99% акцій "Тернопільобленерго" і 46% акцій "Черкасиобленерго".

Очікується, що перший конкурс перший конкурс з продажу державних пакетів акцій енергогенеруючих та енергопостачальних компаній буде оголошено в липні-серпні.

Фонд розраховує в 2011 році виручити від продажу енергокомпаній 6 млрд грн.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також