Держприкордонслужба нагородила закарпатців

9
0

Нещодавно в Адміністрації Державної прикордонної служби України були підведені підсумки та визначено лауреатів премії Державної прикордонної служби України “Смарагдова ліра” за кращі твори літератури і мистецтв про прикордонників.

 

“Смарагдову ліру” засновано на підставі ч. 3 ст. 18 Закону України “Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону України” та з метою активізації роботи зі створення в літературі і мистецтві високохудожнього образу військовослужбовця – захисника державного кордону, стимулювання творчої праці письменників і діячів мистецтва України. Щорічно премією Державної прикордонної служби України “Смарагдова ліра” відзначаються кращі твори літератури і мистецтва про прикордонників.

Серед авторів, які надали свої роботи на розгляд комісії, 18 лауреатів національних і міжнародних конкурсів у галузі літератури і мистецтва, 17 членів національних творчих спілок України, 7 мають почесні звання України у галузі культури і мистецтва. Загалом, членами журі було розглянуто близько трьохсот художніх творів, кращі з яких були подані на розгляд комісії з присудження премії “Смарагдова ліра”.

Заслухавши голову комісії з присудження премії Державної прикордонної служби України “Смарагдова ліра” за кращі твори літератури і мистецтв про прикордонників, директора Департаменту персоналу генерал-полковника Михайла Коваля, колегія Державної прикордонної служби України нагородила пам’ятними знаками, дипломами та грошовими преміями лауреатів у номінаціях “Художня література”, “Музика”, “Образотворче мистецтво”, “Журналістика”, “Кіно”, “Хореографія”.

Закарпатський регіон у номінації “Образотворче мистецтво” представили Сергій Каменєв та Сільвія Ністор-Нестеренко, роботи якої на прикордонну тематику були відзначені дипломом за високий художній рівень.

Керівництво Чопського прикордонного загону висловлює глибоку вдячність митцям нашого краю за активну співпрацю, значний особистий вклад у військово-патріотичне та естетичне виховання молоді регіону, висвітлення життєдіяльності охоронців західних рубежів нашої країни та бажає натхнення, творчих звершень та реалізації задумів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також