Держслужбовці почали змагатись за те, хто кращий

7
0

Під таким гаслом у рамках щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» в області в черговий раз у березні стартували змагання на кращого держслужбовця.

Метою і завданнями конкурсу є зростання професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби, підвищення її авторитету, а також удосконалення знань і фахового рівня державних службовців, створення умов для їх кар'єрного зростання; залучення високопрофесійних управлінців до роботи в органах виконавчої влади; підвищення ефективності надання адміністративних послуг громадянам.

Конкурс проводиться за двома номінаціями – «Кращий керівник» та «Кращий спеціаліст» у три тури. Перший відбудеться у березні–квітні, другий у травні–червні; заключний тур у  вересні–жовтні.

Перші два проводяться на районному та обласному рівнях, третій – на загальноукраїнському. 

Переможці та лауреати конкурсу зможуть  скористатися правом цільового направлення та вступу поза конкурсом до Національної академії державного управління при Президентові України, її регіональних інститутів, магістратур вищих навчальних закладів, які проводять підготовку фахівців за спеціальностями освітньої галузі «Державне управління». Також вони рекомендуються для проходження стажування в центральних органах виконавчої влади та інституціях державного управління за кордоном. Їм надаються рекомендації для зарахування до кадрового резерву на вищі посади в державному органі, в якому вони працюють, або на відповідні посади в державних органах вищого рівня. Крім того розглядаються питання щодо дострокового присвоєння переможцям та лауреатам конкурсу чергових рангів тощо.

Участь у конкурсі зараховується як один із видів підвищення кваліфікації державних службовців.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також