Дітей виганяють на вулицю: Закарпатська облрада планує закрити унікальну санаторну школу-інтернат (ВІДЕО)

32
4

Питання про закриття Великоберезнянської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату внесли в порядок денний сесії Закарпатської обласної ради 20 травня.

Як розповіла журналістам "Суспільне Закарпаття" виконувачка обов’язків директора школи Ірина Шкурко, наказ про ліквідацію санаторної школи надійшов до закладу 4 березня.

Згідно з документом, закрити інтернат мають до кінця навчального року, вчителів звільнити, а хворих дітей перевести до інших навчальних закладів.

"Обласна рада прийняла рішення про його ліквідацію. Вони пояснювали це тим, що немає грошей для того, щоб утримувати такий заклад. Але у травні президент України підписав зміни до закону, де санаторні школи-інтернати мають право протягом 2021-22 року знайти вихід як трансформуватися в якийсь заклад", — зазначила Ірина Шкурко.

Великоберезнянська загальноосвітня санаторна школа-інтернат функціонує з 1963 року. За словами виконувачки обов’язків директора школи Ірини Шкурко, це єдиний заклад такого типу на Закарпатті. Проживання та харчування там безкоштовне.


Зараз у школі-інтернаті навчаються 140 учнів не тільки з Великоберезнянської громади, а й Мукачівського, Ужгородського, Хустського районів. 60 із них двічі на місяць залишаються у школі на вихідні. Всіх працівників керівництво вже повідомило про початок ліквідації.

20 травня, питання Великоберезнянської школи-інтернату санаторного типу внесли на порядок денний сесії облради. За словами Ірини Шкурко, до облради збираються прийти батьки дітей та колектив школи.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Д
дідо

а шо там гниди-патрійоти полосков із рогульом-порохоботом дениском маном доброй роблять, чи лем красти, як і всі патрійоти ряжені знавуть?

U
User

Добрі що сільрадам можна купувати авто за 1 лям грн.

ЄК
Євген К

Дітей шкода, а ось колектив там гавно гавном і думає і переживає лише за свої зарплати, ведуть по 3-4 предмети заради зарплат, але таких людей треба боронити від дітей

О
Орест

То все таки "перевести в інші школи", чи "викинути на вулицю"?

Читайте також