Діти Міжгірщини цінують ліс (ФОТО)

15
0

Ліс — найбільше багатство нашої зеленоокої Верховини. Та, на жаль, все частіше і частіше чуємо про його масові вирубки і як результат — сильні паводки, посуха і недостатня кількість питної води. І це, кажуть, тільки початок…

Мабуть, кожен з нас погодиться з тим, що новорічно-різдвяні свята майже ніколи не обходяться без основного атрибуту — новорічної ялинки, якої в лісовому масиві стає з кожним роком все менше і менше. Але ж торжество ніяк не зіпсується, якщо самим створити якусь чудову новорічну композицію, яка ще довго прикрашатиме вашу оселю.

З метою, аби вберегти лісові красуні від масового вирубування, в Міжгірській СЗОШ І-ІІІ ступенів ім. Августина Волошина за ініціативи керівництва школи та ДП “Міжгірське лісове господарство” відбувся конкурс на кращу новорічну композицію, в якому взяли участь 19 класів навчального закладу.
 
На святковій виставці можна було побачити найоригінальніші експонати. Наприклад, учні 10-А класу власноручно приготували справжній кулінарний шедевр — торт у вигляді ялинки, а справжню новорічну казку створили восьмикласники.
 
Журі конкурсу, склад якого представляли головний лісничий ДП “Міжгірське лісове господарство” Петро Бойко та помічник лісничого Міжгірського лісництва Ігор Роман, довго вагалися у визначенні найкращих, адже всі композиції були варті уваги, в кожній з них відчувалася творчість та старанність школярів.
 
Після привітання з наступаючими новорічно-різдвяними святами, побажавши здоров’я, успіхів у навчанні, Петро Юрійович слушно відзначив, що найчастіше ліс потерпає від вирубок під Новий рік, адже всі бажають зустріти його з яскраво прибраною лісовою красунею. Але ж ніхто не замислюється над тим, скільки потрібно часу, років для того, щоб із маленького саджанця вона перетворилася на доросле дерево.
 
За підбиття підсумків дипломи призерам та цінні подарунки від ДП “Міжгірське лісове господарство” Петро Юрійович вручив 8-Б класу за перше місце, 8-А — за друге, а “бронзовими” призерами стали учні 7-А класу, які у своїй композиції зуміли показати весь цикл новорічно-різдвяних празників. Заохочувальні солодкі призи за старанність отримали також і початківці.
 
Слід відзначити, що учні Міжгірської СЗОШ І-ІІІ ст. ім. Августина Волошина, члени шкільного лісництва, який діє при навчальному закладі, протягом року неодноразово співпрацювали з ДП “Міжгірське лісове господарство”, у рамках акції “Майбутнє лісу в твоїх руках” брали активну участь у висаджуванні різних порід дерев.
 
На знак тісного співробітництва учнів школи з працівниками ДП “Міжгірське лісове господарство”, головний лісничий вручив символ України — державний герб, вирізьблений з дерева, директору навчального закладу Володимиру Залезинському.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також