Діти помирають у школах через великі навантаження (ВІДЕО)

6
1

Причиною смертей українських школярів можуть бути величезні навчальні навантаження.

Останнім часом все частіше в школах вмирають діти. Медики пояснюють смерті у школі поганою генетикою, а чиновники – поганим медичним обслуговуванням.

Проте журналісти ми з'ясували, що нинішнє навантаження в школі – порушення всіх писаних і неписаних правил. І рятувати малечу треба не скасуванням нормативів з фізкультури, про що недавно заявило Міністерство освіти.
 
Наприклад, у семирічної Софії тільки закінчилися уроки, а на вулиці вже сутеніє. Це не який-небудь ліцей - звичайна загальноосвітня школа.
 
Мама приходить по Софію о 16.00. Вдома у дівчинки буде невеличка перерва на обід і перепочинок, потім ще 3 години над книжками.
 
"Підготуватися до англійської, вивчити таблицю множення, прочитати розділ з позакласного – це сторінок 10. Що його робити? Чи просто лягти спати і відпочити? Мені буває дуже шкода дитини", - каже мати Софійки.
 
Вона скаржиться, що іноді через втому дівчинку неможливо засадити за уроки.
 
Софії варто поспівчувати, кажуть в Інституті гігієни медичної екології. Дівчинка витримує нереальні для її віку навантаження.
 
Адже відповідно до санітарно-гігієнічних норм семирічні діти не повинні просиджувати за партою більше 22-х годин на тиждень. Це 3-4 уроки в день - причому це разом з факультативами.
 
А домашні завдання другокласників мають бути такими, щоб впоратися за 45 хвилин. Першачкам задавати уроки додому взагалі заборонено. Тож виходить, що Софія фактично вчиться із навантаженням дев'ятикласника.
 
І це при тому, що писалися ці норми 10 років тому - для здоровіших дітей. А останнім часом здоров'я школярів стрімко погіршало, кожна третя дитина переступає поріг школи вже нездоровою. На віході 90% випускників мають хронічні хвороби.
 
Тож чинні норми навантажень вже давно варто переглянути в бік зменшення, зізнаються науковці.
У Міністерстві освіти натомість пишуть програми зі збільшення. Так званий "освітній стандарт" - чого і скільки має засвоїти школяр в кожному класі - медики розкритукували ще в проекті.
 
Експерти переконані, що від уривчастих реформ здоровішими українські школярі не стануть. Треба міняти філософію викладання. Розпочати хоча б з малого, до чого вже дійшов весь цивілізований світ - дозволити дитині рухатися на уроці.
 
Щоправда наважуються на експерименти здебільшого приватні школи. Віддати дитину саме в таку це вже інше навантаження - на батьківський гаманець. Купити своїм дітям здоров'я можуть не всі.

Коментарі

ПМ
просто мама

Не знаю, які роботи розробляють шкільне навантаження, але діти не стають розумнішими, вони реально тупіють від моральної втоми. Яке може бути важке фізичне виховання? На фіз-рі діти не роблять частину того, що ми виконували в школі в свій час. Тому що, вони морально вижаті, як якісь мочалки, діти стають просто зомбі з кашою в голові, знервовані, психовані... Батькам, шкодуючи дітей, просто приходиться обирати домашне завдання "головних" предметів, бо на все не вистачає часу і сил. Навчальна программа - галопом по Європі! Для чого це? Це просто якісь державні експерименти над дітьми! МІНОСВІТИ, схаменіться, бо будемо поповнювати ряди померлих! Можливо, це ваша МЕТА?

Читайте також