Діти закордонних угорців отримають допомогу 42 500 форинтів по досягненню повноліття

40
45

Угорський парламент у вівторок, 28 листопада підтримав законопроект, згідно з яким дітям закордонних угорців нараховуватимуть разову фінансову допомогу.

Поправку до закону, запропоновану міністром фінансів Міхаєм Варгою, підтримало 152 депутатів, 21 з числа опозиції утрималися від голосування.

Раніше разову фінансову допомогу у сумі 42.500 форинтів (приблизно 4300 грн) надавали лише громадянам Угорщини, які народилися та проживали на території держави. Гроші, із врахуванням процесу інфляції та нарахуванням 3% річних, можна було використати лише після досягнення дитиною 18 років. Рахунок, відкритий у Державному казначестві Угорщини, можна було поповнювати за бажання батьків.

Відтепер на державну допомогу можуть розраховувати і закордонні угорці, які мають громадянство Угорщини і народилися за кордоном.
Мова йде про дітей, які народилися після 30 червня 2017 року.

Батьки дітей, які народилися у період з 31 грудняя 2005 по 1 липня 2017 року, також матимуть з нового року купувати так звані "дитячі облігації" на суму 25.000 форинтів.

Иакож зазначається, що в країнах, де подвійне громадянство заборонене, батькам для оформлення державної допомоги на дитину досить отримати посвідчення закордонного угорця.

Така можливість є частиною стратегії уряду Віктора Орбана - ще у травні цього року прем'єр-міністр Угорщини заявив, що з 2018 року угорці, які проживають за кордоном також зможуть отримати допомогу при народженні дитини та дитячі облігації.

Уряд Угорщини сподівається, що своїм рішенням стимулюватиме підвищення народжуваності в угорських сім’ях, що проживають за кордоном.

Рішення угорського уряду вступає в силу з 1 січня 2018 року.


Зауважимо, що у квітні наступного року в Угорщині пройдуть чергові парламентські вибори, в яких згідно із угорським законодавством можуть брати участь також закордонні угорці.

Коментарі

ДЄ
До євгена

Женька ти хворий на голову. Пробував лічитися? Попробуй тобі легше буде:-)

Є
Євген

ДО НАШОЇ ЧИЛЯДИ 01.12.2017 20:03 1. Не володію ані ідиш, ані іврит, синагоги не відвідую, бо є хрещеним православним вірянином. 2. В Україні антисемітизм відсутній, про те лише провокатори з Всесвітнього Союзу роційськомовного єврейства базікають за рублі. 3. Вам модератори mukachevo.net взують намордника і посадять на шворку за ксенофобію.

ДН
ДО НАШОЇ ЧИЛЯДИ

Не ведіться на того заперевального провокатора(єВгена), тот ЧУРАК Спеціально строчить усяку лупину аби вас побісити, то 6-ка жидівська.

Є
Євген

До любого Карпато - словин. Добре, приймається: - "Я - не я, і корова не моя і яєчка я не крав" Абстрагуємося від обговорюваної теми, хоча приклади Ви не привели. Давайте з'ясуємо Ваше бачення долі Закарпаття, що це має бути. Щось на кшталт Придністров'я, Абхазії, Півнячної Осетії, що наразі під протекторатом рашки, з тою відмінністю, що Закарпаття мусить бути анклавом ВЕЛИКОЇ угорщини на теренах суверенної України. Оголосіть Вашу думку, будь ласка.

К-
Карпато - словин

Я не брешу ,не маю таку привичку . Я з брихньов воюву , ко бьі ни брихав . Завто и пишу сюдьі . Ти много розказовав про скріншоти . Треба було своє писання удскріншотити . Твоє писання повне зверхності і несприйняття як мадяр так и автохонного словинського населення .

Є
Євген

До улюбленого опонента Карпато-словин. Фе, як негарно ухилятися від прямого й чесного запитання - де є конкретні приклади утисків та дискримінації мадяр по-перше і де є у моїх коментах заклики до такого. Як не сором так брехать до самозабуття. Люди ж не скажуть, АЛЕ подумають ;)

К-
Карпато - словин

Я добре знаю што такоє "патріотизм ", добре знаю што такоє " націоналізм " і добре знаю што такоє "шовінізм " Перечитай свої писання і увидиш ... До Олега : спорити з укрйинцями ото ни означає ,ревати за маскалями . После войньі , дуже бьіло много бьівшьіх гонведuв утягнуто з хьіж , арестовано и увезено в лагеря , и дуже много ся удті ни вернуло . Спорити треба , треба доказовати , айбо ревати за маскалями ,ото послідньоє діло . Што до Сіярто , мuг бьі сись любитель Россіі провезтися у Мордовію ,и поникати як ся там честує мордовська культура , кuлько там школ на мордовському язьікови . Най бьі поникав ...

Є
Євген

До вічного опонента Карпато-словин. Ви б спершу з'ясували значення терміну "шовінізм", хоча б у ВІКІ (маєте ж Інтернет), аби не виглядати неуком, а затим привели б приклади утисків та дискримінації мадяр у даному випадку. Виглядаєте ж бо особою схильною до безпідставних осудів - смішним закомплексованим маніаком.

К-
Карпато - словин

Вьі два упоротьіх ,стойите єден єдного , вьі -вьі , Євген и Олег . Єден ( Євген ) дуже бьі хотів обьі туй бьіла дистилірована "щира Україна " , абсолютно ни розумівучи што є наш Край . Пропагандує туй шовінізм . Другьій (Олег ) нинавидить Украйину ,як лиш бирує , и реве за маскалями . Забьівать як маскальські танкьі шуровали на Мадярщину , и ко їм бов на путьови того просто тросчили .Мuй отиць учився у Вілоці , и добре тямить як мадяри кричали через границю "шегітчек - шегітчек " , каже отиць ош нигда ни забуде оті крикьі отчаяння .

Є
Євген

Наостанок: - Magyar igazolvany нащадків хортистської Угорщини = Volksdeutsche сателітів нацистської Німеччини. Такі ФАКТИ.

Є
Євген

До тандему "До Євген 2 & Олег" Надзвичайно лестить знайомство із такими фаховими економісто-геополітиками. Лише єдина ремарка = дуже преймаюся за Ваш психологічний стан. Ви там не журіться так сильно, бо може статися НЕПОПРАВНЕ...Щодо України, були у історіїї Неньки важкі часи - поневолення московщиною, руйнування Січі Запорізької, агресії чехів/поляків/угорців/румун/совєтіків, чи зникла Україна? НІ! Постала як Фенікс завдячуючи патріотам, а не отакому, як Ви - тьху на Вас.

О
Олег

Розумна читаюча людина яка розумєтся на економиці знає що Україна приречена на розпад,населення емігрує ,все знищуєтся.Треба бути обдол..ним патріотом щоб цого не бачити.Тільки ВВП порівняно з 2013 роком впало на 50 % тоді було 190 мілярдів баксів зараз 93...

ОД
Олег до Євген

Неньку захищають на сході лохи які віддають свій час,здоровя задля захисту недодржави яка слугує виключно задля збагачення олігархів.І війна то громадянська ,булаб там Російська армія вінйа б давно була б у Чопі

ДЄ
До Євген 2

І як ви думаєте ко буде вертати транші , яким образом ? Україна довжна 2 трільйона доларів. Тепер порахyте ко кілько укра… . При Ющенкови золотий запас був у 75 мільярді при Януковичу лишилось шо невстиг вивезти 20 мільярдів а при Вальцману довг 2 трільйона доларів . І ко буде проситись в україну ? ))))) Візміть і подивіться статистику працездатні виїхали із страни більше 70% . Економіки нема . Я поражаюсь вашому образованню і ващій логіці.

Є
Євген

Відповім До Євген 01.12.2017 14:51 Дайте самі собі відповідь за кого саме Ви особисто віддали голос при обранні до ВР, місцевих органів влади і не шукайте винних у власних помилках.

ДЄ
До Євген

За 26 років унічтожили всьо !!! У нас у Закарпатті лишився лише один ліс який унічтожають бистрими темпами оби максімально унічтожити Закарпаття. Ви Євген …….мабуть дуже сліпі або розумієте хто. Я поражаюся вашим висловлюванням . Україна страна виборів і жулья. Каждий рвеся до власті оби просто красти і звалити жити у другу страну. Ви як думаєте через пів року або рік звітки грощі будуть платити людям ? Хотяб держслужбовцям ?! Мвф не вічний і уже предупредили шо більше україні транші давати небудуть бо грощі озкрадаються.

Є
Євген

До Олег. Таки їдуть. І євреї, роми, чехи, поляки, руцкіє. І порад не питають, що характерно...в цей самий час Громадяни-українці різноманітних націй Неньку від московитів й колорадів захищають... A propos: Не пригадаю щоби ми з Вами разом гусей пасли, отож, покиньте тицяти будь-кому на московитський манер.

К
ка

а посвідчення може отримати любий закарпатець навіть без знання мови якщо доведе що його предки народилися на території закарпаття при угор владі...

К
ка

до першого коментатора . читай уважніше там достатньо мати посвідчення) а не паспорт

Д
депо

Молодці мадяре, не маючи свого газу, нафти, вугілля і інших стратегічних ресурсів, все ж таки знаходять кошти для свого молодого покоління ! БРАВО!

О
Олег

До Євген.......Їдуть і без твоєї поради,Як Мадяри так і Українці.......

Є
Євген

Відповім До Євген 01.12.2017 13:39. Вам ніхто не чинить перешкод до міграції з "цій корумпованій країні все рівно нема майбутнього" до Угорщини на постійне проживання законним шляхом. І нехай Вас там траплять усілякі гаразди. Незрозуміло навіщо так каратися на ненависній Україні і випорожнятися ротом, якщо є прекрасна альтернатива?! Збирайте манатки й гайда до мадяр.

ДЄ
До Євген

Євген, жаба давит? В цій корумпованій країні все рівно нема майбутнього. В мене там живе четверо внуків і в 64 я працюю тільки тому, щоб їх звідти спасти! Мадяри молодці !

Є
Євген

До Євген 01.12.2017 12:30 Коментувати можуть навіть з божевільні. Головне - процедури не пропускати, бо санітари затягнуть у гамівну сорочку й покладуть до льодовні ;)

ДЄ
До Євген

Дебіл !

А
арихметик

Єв-Геній, 42.500 нияк не получаєся 25.000.Хіба на Україні, уже в'єдно з откатами

Н
немтуд

ба, а шо то такой-"Фрустраціа"???в окрайинських школах ми ся такой не вучили. жеби Дристачка по нашому?

Є
Євген

Перегляд залишених коментів викликає відразу й глибочезну фрустрацію. За 25000 форинтів ладні продати Неньку, базікати виключно мадярською, підтримувати сепаратистські заклики до автономізації, терпіти приниження від угорських "дипломатів" на міжнародній арені, ухилятися від захисту України у війську, лизати мадярські чоботи...Вибори "за гречку" нічому не навчили?! Гречку з'їли, а у Верховній Раді оселилися ненажерливі гендлярі, що дбають про ВЛАСНИЙ гаманець, шлунок і член дзюрячи на підкуплених за дещицю дурнів-виборців?! ШУКАЙТЕ КАТІВ У СОБІ, у власній недалекоглядності і жадобі.

П
паромщик

георгій е така приказка нема більшого ката на украінця як сам украінець

Г
Георгій

Правду мають... раз нашим на наших наплювати... то хоч мадяри своїх помнять

К
Кічковський

Моглиби тоді мадяри мало й пінзію пудняяти, тим що ся кличуть закордонні "мадяри".

Т
тьотя

Я рахую шо нашим треба повчитися в Мадярів ,чим погано шо вони допоможуть при народженні дітей !А наші ше в наших діточок позабирали ті 130.гр гривень шо платилися до двух років .Посчитали шо то дітям багато ,якби не родичі помогли чим мож не знаю .Одні лише памперси 250.гр стоять .Коли піднімали зар плати мінімальні ,пенсії ,а соц. виплати забули підняти ,за дітей забули !

Э
Эржэбет

И на этот раз , разве это плохо ???? В Украине Война !!!на детей не хватает средств !!!! Наверно родители рады, материональному помощьу !!!! Или Вы считаете что это сепаратизм ??????

Щ
щирим

але таким, шо не дуже усвідомлюють написане, навіть по українськи-особливо розумова обдарованим-перепишу один абзац заново ..."зазначається, що в країнах, де подвійне громадянство заборонене, батькам для оформлення державної допомоги на дитину досить отримати посвідчення закордонного угорця..." ферштейн, глухарі? не треба громадянства, досить підтвердження угорського походження

ФВ
фіг вам

Но, окраїна тоже не ликом шита-уряд прийняв рішення збільшити виплати закордонним окрайинцям, зокрема котрі проживавуть по панамам, кіпрам і разним офшорним зонам

Є
Євген

До Пинсіонирки "Соціальний робітник": Закарпатка обміняла пенсіонерці "старі" гроші на "нові" - інформує mukachevo.net "За заміну газового счетчика на газовий лічильник" кажете? Надалі будьте обачнішою не міняйте мозок на нирку - воно того не варте ;)

П
Пинсіонирка

За заміну газового счетчика на газовий лічильник з 1450гр пенсії .....заплатила 1140гр. Це классс. А мадяри спеціально випендрюються, платять форінти. Най вчаться у нас та у Єв геніїв відношенням до людей.

Є
Євген

До речі: - У результаті проведених перевірок деякі закарпатці вже втратили пенсію в Угорщині інформує mukachevo.net, так що "дітям лейтенанта Шмідта" Закарпаття, що видають себе за угорських дітей не варто напружуватися ;)

ВА
в а

украіна дасть тілько тисяч доларів украінцям прживаючим у венгріі

Є
Євген

Тридцять срібняків від мадярських сепарів неважко відслідкувати, якщо у макітрі мозок, а не ватяна тирса колорадська. Далі буде.

М
мукачівка

Ну мадяри молодці!!!!

У
Угар

Люблю читати коментарії хейтерів нациків у яких нема грошей на пляшку палинки і туй ригають на мадярів шо вони людям своїм помагають

ДЄ
до Євгена

як ти дурню заперевальний поставиш на облік людину(з іноземним громадянством) яка отримала кошти на рахунок в Угорському банку як громадянин угорщини?

С
Супер

Мадяри молодці

Є
Євген

Самі собі всунули будяка іззаду - так виходить. Тепер жодних труднощів не становитиме поставити на облік осіб, що порушують Конституційну норму щодо подвійного громадянства. Добірна витівка. "Не мала баба клопоту - купила порося" (С)

Читайте також