Для багатьох угорських сімей відвідування термальних басейнів вже є розкішшю

6225 22

У зв'язку зі значним підвищенням ціни на вхідні квитки в термальні басейни в Угорщини пересічна сім'я вже не може собі дозволити розкіш щодня відвідувати ці заклади, перебуваючи на літньому відпочинку.

Так родині з чотирьох осіб доведеться платити в середньому близько 13 000 форинтів (33 євро) на день за квитки, навіть користуючись знижками. Цю суму слід помножити на кількість днів відпочинку протягом тижневої відпустки, тож сім’ї можуть розраховувати витратити до 70 000 форинтів (177 євро), хоча це лише один із компонентів літньої відпустки разом із проживанням та харчуванням.

Минулого року зростання цін на вхідні квитки в термальні ванни становило 18-20 відсотків. Наприклад, на курорті Сентеш ціни на квитки зросли на 38 відсотків за два роки, що є досить екстремальним прикладом.

Різке зростання цін на енергоносії та висока річна інфляція минулого року зробили зростання цін у 2023 році неминучим. Утім навіть за таких обставин більшість курортів в Угорщині, ймовірно, працюватимуть у збиток. Збитки часом покривають муніципалітети, яким вони належать.

Найвищі ціни на квитки для дорослих у Будапешті, де, за денний квиток у купальні Сечені коштує 10 500 форинтів (26,5 євро) або 16 200 форинтів (40,9 євро) у купальні "Геллерт". У двох згаданих відомих лазнях немає жодних знижок для пенсіонерів чи студентів, повідомляє Népszava.

Не дешеві квитки і у інших містах. Серед найдорожчих – спа-салон RQ у Дьйорі, де квиток для дорослого на цілий день коштує 8900 форинтів (22,5 євро). У подібну категорію входить Егерсалок, де денний квиток коштує 9000 форинтів (22,7 євро). Серед дорожчих курортів - Шарвар, трохи дешевший у Мішкольці - за ціною близько 7000 форинтів (17,7 євро).

Коментарі

S
Shuni

В Мукачеві 900грн 2 години на дитину і двоє дорослих.

Д
Дом

Цой бозмек,чудова інформація для нас.Ану ,в нас кулько ся коштує відпочинок на любих курортах?Про сесе не хочете писати?

СА
Саша Алексій

В Україні дорожче, особливо по відношенню до зарплати. Так що стаття пуста. Але дійсно, не гнівимо Бога там, де мирно, , тому що прилітає не всюди. Радуймося життю.

ДП
До правда 2

Та скорше би впало до недорузміння всім би ліпше стало

ДП
До правда

Ніхто мадяр чіпати не буде вони союзники

Е
Еган

Най автор спробує за 33 євро на 4 чоловік відпочити на термальних водах Закарпаття, а тоді вже писати,як стало тяжко жити на мадярах.

С
Сашко

А які ціни в Україні?Зробіть перелік будь ласка.

П
правда

жиєме туй як у раю! Порівняйте життя на харківщині, сумщині, донеччині…. не гнівіть Бога! Се стосується і європейців. Нись одпочиваєте, а завтра….Най ся молять і помагавать українцям. Бо паде Україна, Будапешт буде узятий за 3 години, Відень, за 2-3 дні… Тому радуйтеся і жийте, жийте і радуйтеся, шановні руснаки. І помагайте ЗСУ!

З
Закарпаття

Смішна стаття! Про Закарпаття не хочете писати? Як тут живемо?

ЩН
Що ні

Косино уже переплюнули мадярів по цінам

ЗГ
Золота гора

Золота гора двоє дорослих двоє дітей до 150см 1800грн

Я
Яяя

Смішна стаття. Ціни в Карпатіі - сімʼя з 4 людей - 1600 грн, майже 40 євро. Але в нас війна і рівень заробітної плати значно нижче. Не кажу вже про Косино. Перш ніж рахувати в сусіда, краще на себе глянути :-( Таке враження, що автор накатав фігню щоб накатати

Б
Басейн

Косино 1200 грн день, Золота гора біля Ужгорода 800грн день, Аквапарк Карпатія будні 500грн/вихідні 800грн день,

К
Косино

Родині з 4 осіб в середньому 13 тисяч форинтів(1400грн) на день, Золота гора біля Ужгорода двоє дорослих, двоє дітей (до 150см) 1800грн, Цікаво дякую за новину

К
Косино

Геллерт у Будні дні коштує 10500 а не 16200 та і якщо вже на то пішло є багато дешевих комплексів від 3000 фт не день щє забули вказати ціни в закарпатських комплексах чув шо в Косино 1200 грн для дорослих що рівнозначно найдорожчим історичним купальням Будапешта тільки пенсії і зарплати в Україні далеко не такі як в Угорщині

К
Карта

Є так звана Szép картка на яку роботодавець зараховує щомісячно кошти з даною карткою можна розраховуватися в спа комплексах

Читайте також