Для потреб угорської гімназії у Берегові держава виділила майже 1,5 млн грн (ФОТО)

7
2

У Берегівській угорській гімназії імені Габора Бетлена завершується облаштування споривного майданчика, для якого планується встановити також штучне покриття. Зокрема сьогодні хід робіт оглянули голова Берегівської РДА Іштван Петрушка та директор гімназії Арпад Cабов.

Також у навчальному закладі оновлені кабінети хімії та біології. Слід зазначити, що впродовж 2016-2017 рр для Берегівської угорської гімназії було виділено 1 млн 467 тис.грн. за рахунок Державної цільової освітньої субвенції.

Як повідомляє прес-служба Берегівської РДА, ці кошти надійшли з бюджету для покращення матеріально-технічної бази закладу - закуплено обладнання для кабінетів хімії та біології; проведено низку заходів по енергозбереженню, в тому числі і капітальний ремонт приміщень; на завершальному етапі облаштування спортивного майданчика та встановлення штучного покриття.

Нагадаємо, що Угорщина планує і надалі знаходити та підтримувати всі свої громади за кордоном. Зокрема в уряді Орбана готові відкривати на Закарпатті приватні угорські школи та університети, де зможуть забезпечити навчання угорською.

Коментарі

М
Мадяр

Полностью согласен с предыдущим !

ДО
До обговорення

Звичайно, це добре, що наші з вами податки витрачають таким чином - для дітей. Але, було б цікаво дізнатись АЛГОРИТМ розподілу наших грошей з бюджету, бо в деяких школах діточки ходять у холодні вуличні туалети із діркою в підлозі, а в деяких (як на цьому прикладі) встановлюють штучне покриття на спортивних майданчиках. Було б справедливо спочатку досягти мінімального рівня комфорту і тепла У ВСІХ шкільних закладах, а вже далі думати про ПОКРАЩЕННЯ спортивних майданчиків. Вдумайтеся: хлопчики і дівчатка продуваються протягами в вуличних туалетах і назва уроках сидять у верхньому одязі. Але ми витрачаємо гроші не на те, щоб ЗБЕРЕГТИ їх здоров'я. Це підло. Тому що даний випадок - це загравання наших "державних мужів" з націоналістами з сусідньої країни на тлі їх істерики накласти на нас санкції за статтю 7 Закону Про освіту. По-іншому такий дикий дисонанс у фінансуванні різних шкіл пояснити НЕМОЖЛИВО.

Читайте також